Η ιστορία πίσω από το cult outfit της Olivia Newton-John στο “Grease”
Credit: cnbc.com

H είδηση του θανάτου της Olivia Newton-John συγκίνησε και συγκλόνισε τους θαυμαστές της όσο και τον παγκόσμιο καλλιτεχνικό χώρο.

Η Olivia έγινε θρύλος, με την απαρχή να γίνεται στο Grease και τον πρωταγωνιστικό της ρόλο ως Sandy, ένα αθώο κορίτσι που μεταμορφώνεται σε μοιραία γυναίκα για να σαγηνεύσει το “κακό αγόρι”, Danny Zuko που υποδυόταν ο John Travolta.

Getty Images

Αυτή η μεταμόρφωση τη θέλει με κατσαρά ανέμελα μαλλιά, κόκκινο κραγιόν, αποκαλυπτικό μπλουζάκι και skinny παντελόνι συνοδευόμενο από ψηλοτάκουνα mules.

Αυθεντικό outfit

Δερμάτινο μπουφάν, τοπ με γυμνούς ώμους, μαύρο παντελόνι spandex… ένα ρούχο που φαίνεται απλό αλλά που ανεβάζει τη διάθεση γιατί μεταμορφώνει την ντροπαλή Sandy σε femme fatale. Στους φρενήρεις ρυθμούς του You’re The One That I Want, η Olivia Newton-John στροβιλίζεται, ταλαντεύεται και ηλεκτρίζει έναν John Travolta κυριολεκτικά με μια ματιά. Για να αναδείξει την εξέλιξη του χαρακτήρα, ο ενδυματολόγος Albert Wolsky ήθελε να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή χρωματική αντίθεση: ενώ η Sandy είναι ντυμένη στα παστέλ σε όλη την ταινία, υιοθετώντας το στυλ του φίλου της, ξεχωρίζει από το υπόλοιπο πλήθος. Στον εξαιρετικά πολύχρωμο κόσμο του καρναβαλιού που συναντιέται το ζευγάρι, έχουμε μόνο μάτια για τις δύο σκοτεινές φιγούρες που μπλέκονται και σαγηνεύουν η μια την άλλη.

PARAMOUNT PICTURES / Photo12 via AFP

Ενώ η Olivia Newton-John περίμενε με ανυπομονησία το περίφημο look του «Bad Sandy» για να χορέψει με την άνεσή της, δεν περίμενε να είναι τόσο καταπιεσμένη στο παντελόνι της όσο σε κορσέ. Το ψηλόμεσο παντελόνι spandex ήταν τόσο στενό που μετά βίας μπορούσε να κουνηθεί. Για χάρη της αυθεντικότητας, το παντελόνι ήταν ήδη vintage κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων το 1978. Κατά τη διαδικασία δημιουργίας κοστουμιών, ο Albert Wolsky είχε βάλει στο στόχαστρό του ένα κομμάτι από δέρμα καρχαρία που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950. Τα μόνα διαθέσιμα παντελόνια ήταν τότε σχεδόν 30 ετών και έπρεπε να αντιμετωπιστούν με τη μέγιστη προσοχή.

Collection Christophel © Paramount Pictures / Robert Stigwood Organization

Η Olivia Newton-John είχε εκμυστηρευθεί τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων αυτής της σκηνής, η οποία διήρκεσε μια εβδομάδα: “Όταν δοκίμασα αυτό το παντελόνι για πρώτη φορά, το φερμουάρ ήταν σπασμένο και ο Άλμπερτ δεν ήθελε να τo σκίσει προσπαθώντας να βάλει ένα νέο ή να αφαιρέσει το παλιό. Σε αντίθετη περίπτωση, θα με ράβουν κάθε πρωί!”

Μία εξαιρετική δημοπρασία

Το 2019, ο οίκος δημοπρασιών Julien’s Auctions διοργάνωσε μια ειδική δημοπρασία Grease κατόπιν αιτήματος της ηθοποιού με μια αφίσα υπογεγραμμένη από τους συμπρωταγωνιστές. Συνολικά 500 αντικείμενα από την ταινία του Randal Kleiser τέθηκαν προς πώληση. Μεγάλο μέρος των εσόδων δόθηκαν στο Olivia Newton-John Cancer Research Institute, ένα ινστιτούτο που δημιουργήθηκε από την ίδια την ηθοποιό καθώς έδινε μάχη με τον καρκίνο του μαστού από το 1992.

PARAMOUNT PICTURES / Photo12 via AFP

Μεταξύ των αντικειμένων που βγήκαν σε δημοπρασία, η ηθοποιός αποχωρίστηκε το δερμάτινο τζάκετ της και το παντελόνι της Sandy της θρυλικής σκηνής του φινάλε. Τα δύο κομμάτια έπιασαν συνολικά 405.700 δολάρια ή περίπου 360.000 ευρώ. Ωστόσο, η Olivia δεν αποχωρίστηκε για καιρό το θρυλικό τζάκετ της. Ο αγοραστής που το πήρε αντί 243.200 δολαρίων το επέστρεψε έναν μήνα αργότερα. Ο άνδρας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του μίλησε με την ηθοποιό κατά τη διάρκεια συνάντησης που κανόνισε το Julien’s Auctions: “Αυτό το σακάκι ανήκει σε σένα και συλλογικά στην ψυχή όσων σε αγαπούν, εκείνων για τους οποίους είσαι το soundtrack της ζωής τους. Δεν πρέπει να κάθεται στην ντουλάπα ενός δισεκατομμυριούχου για Country κλαμπ για να καυχιέται”. Μια καλή πράξη που έκανε την ηθοποιό να δακρύσει από συγκίνηση.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα