George R. Robertson: Πέθανε ο σταρ της “Μεγάλης των Μπάτσων Σχολής”
Πλάνο από βίντεο Youtube

Ο σταρ των ταινιών “Η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή”, George R. Robertson, που υποδύθηκε τον αρχηγό της αστυνομίας Hurst σε έξι ταινίες του franchise, πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Η οικογένειά του ενημέρωσε το Hollywood Reporter ότι πέθανε σ’ ένα νοσοκομείο στο Τορόντο την περασμένη Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, και πως θα τελεστεί ένα μνημόσυνο αργότερα, τον Μάρτιο.

Το franchise των ταινιών “Η Μεγάλη των μπάτσων Σχολή” ξεκίνησε το 1984 και σε μια δεκαετία δημιουργήθηκαν συνολικά επτά ταινίες, με τον Robertson να συμμετέχει στις έξι.

Γεννημένος στο Μπράμπτον του Οντάριο το 1933, ήταν βραβευμένος αθλητής στα σχολικά του χρόνια. Φοίτησε στη Σχολή Επιχερήσεων στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Εκεί γνώρισε τη μέλλουσα σύζυγό του Adele, με την οποία ήταν παντρεμένος για 61 χρόνια μέχρι τον θάνατό του.

Παρά το γεγονός ότι είχε μεταπτυχιακό στις επιχειρήσεις, ένιωσε τη σκηνή να τον καλεί και έτσι έγινε θεατρικός ηθοποιός πριν ασχοληθεί με τον κινηματογράφο.

Στο τέλος της δεκαετίας του 1960 και στη δεκαετία του 1970, εξασφάλισε μικρούς ρόλους σε θρυλικές ταινίες όπως το “Μωρό της Ροζμαρί”, το “Airport” και η “Norma Rae”.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 εξασφάλισε τον πιο αγαπημένο του ρόλο ως Αρχηγός Hurst, ο οποίος αρχικά αντιστέκεται στις αλλαγές στο τμήμα του, αλλά αργότερα στρατολογεί τους αρχάριους. Στη διάρκεια των ταινιών, από Αρχηγός έγινε Επίτροπος της Αστυνομίας.

Ο Steve Guttenberg ηγήθηκε των πρώτων ταινιών ως ο τολμηρός εγκληματίας Carey Mahoney, ο οποίος μπαίνει στην αστυνομική ακαδημία ως εναλλακτική για να μην πάει φυλακή.

Το καστ περιλάμβανε τον πρώην ποδοσφαιριστή Bubba Smith, τον ηθοποιό George Gaynes και μια νεαρή Kim Cattrall πολύ πριν από τις μέρες της στο Sex And The City.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα