Black Friday σήμερα: Οι “έξυπνες” αγορές – 3+1 tips
Black Friday
Credit: Image Media/Instagram

Η Black Friday έφτασε επιτέλους και οι μεγάλες προσφορές στα καταστήματα αποτελούν δέλεαρ ακόμη και για όσους δεν είχαν σκοπό να πραγματοποιήσουν κάποια αγορά.

Σημειώνεται ότι ακολουθεί η Cyber Monday την ερχόμενη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου. Tα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου.

3+1 tips για να αποφύγεις τις άσκοπες αγορές Black Friday

  1. Πρώτον, για να μην μπλέξεις με άσκοπες αγορές απλά και μόνο επειδή είναι σε προσφορά, είναι σημαντικό να σκεφτείς εάν κάτι σου λείπει πραγματικά και είχες σκοπό να το αγοράσεις έτσι κι αλλιώς.
  2. Επίσης, εάν είχες βάλει κάτι στο μάτι εδώ και καιρό αλλά το budget σου δεν το… έφτανε, τώρα μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνεις δικό σου.
  3. Πριν αγοράσεις κάτι επειδή απλά είναι σούπερ η τιμή του, σκέψου ξανά: “Μου αρέσει πραγματικά αυτό;”
  4. Αν περίμενες την Black Friday για να κάνεις μία μεγάλη αγορά, για παράδειγμα ένα καινούριο laptop ή νέο στρώμα για το κρεβάτι σου, ξεκίνα με αυτό πριν ξεχυθείς στα μαγαζιά. Έτσι θα αποφύγεις να σπαταλήσεις τα χρήματά σου σε άσκοπες αγορές.

Χρήσιμες συμβουλές για όλους τους καταναλωτές

  • Πριν αγοράσετε, κάντε μία έρευνα αγοράς, για να έχετε εικόνα όχι μόνο για την τιμή (την αρχική αλλά και τη νέα) αλλά να έχετε εικόνα και για την ποιότητα των προϊόντων.
  • Μην παραλείψετε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξετε βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είστε βέβαιοι ότι η τιμή που έχετε εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Βάλτε όριο στις πραγματικές ανάγκες σας, καταγράφοντάς τις σε με λίστα, ώστε να κάνετε τις αγορές που θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό σας προϋπολογισμό, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τις αλόγιστες δαπάνες.
  • Ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής σας όταν αγοράζετε προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είστε πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς
  • Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό της έκπτωσης). Στις προσφορές, συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν θα έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα