Al Di Meola: Ο βραβευμένος κιθαρίστας έπαθε καρδιακή προσβολή πάνω στη σκηνή
Credit: Al Di Meola/Instagram

Καρδιακή προσβολή ενώ ήταν στη σκηνή έπαθε ο βραβευμένος με Grammy κιθαρίστας Al Di Meola, προκαλώντας τρόμο στο κοινό που παρακολουθούσε.

Ο 69χρονος Di Meola έδινε συναυλία στον χώρο Arenele Romane στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας το βράδυ της Τετάρτης, όταν έπαθε καρδιακή προσβολή. Οι εικόνες που καταγράφηκαν στη συναυλία δείχνουν τον Di Meola να σφίγγει το στήθος του κατά τη διάρκεια της μουσικής παράστασης και λέγεται ότι πάσχισε να κατέβει από τη σκηνή.

Τα άλλα δύο μέλη της μπάντας του Di Meola συνέχισαν να παίζουν για αρκετά λεπτά μετά την αποχώρησή του, μέχρι που ανακοίνωσαν ότι η συναυλία έπρεπε να διακοπεί.

Σε πλάνα που καταγράφηκαν στη συναυλία, ένας από τους μουσικούς του ακούγεται να λέει στο κοινό: “Σας ευχαριστώ πολύ που ήρθατε, ο Al Di Meola χαιρετάει τους πάντες.”

Σε ανακοίνωσή του, το νοσοκομείο επειγόντων περιστατικών Bagdasar-Arseni ανέφερε ότι ο Di Meola εισήχθη σε καρδιολογικό θάλαμο, όπου νοσηλευόταν για έμφραγμα του μυοκαρδίου με ανάσπαση τμήματος ή STEMI. Ένα STEMI επηρεάζει κυρίως τις κατώτερες κοιλότητες της καρδιάς και “τείνει να είναι πιο σοβαρό και επικίνδυνο σε σύγκριση με άλλους τύπους καρδιακής προσβολής.”

Ο Di Meola βρίσκεται πλέον σε σταθερή κατάσταση μετά το περιστατικό το βράδυ της Τετάρτης. Σε δήλωσή του, ο Di Meola είπε: “Ήθελα να αφιερώσω λίγο χρόνο για να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου για το απίστευτο κύμα αγάπης και υποστήριξης που έχω λάβει τις τελευταίες 24 ώρες. Δυστυχώς, αντιμετωπίζω μια ιατρική κατάσταση που απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα διακοπής των εμφανίσεων και των περιοδειών μου.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι λαμβάνω την καλύτερη δυνατή φροντίδα και ότι είμαι πλήρως αφοσιωμένος στην πλήρη ανάρρωσή μου. Σχεδιάζω να επιστρέψω το 2024 και ήδη ανυπομονώ να ξανακάνουμε μουσική μαζί. Η αμέριστη υποστήριξή σας σημαίνει τα πάντα για μένα και αποτελεί κινητήρια δύναμη στο ταξίδι μου προς την ανάρρωση.”

Ο Di Meola εμφανιζόταν στην πόλη στο πλαίσιο της περιοδείας του “The Electric Years”, με προγραμματισμένες συναυλίες στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στο Μπουένος Άιρες.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα