80 χρόνια Finos Film: Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα με ταινίες από το “Χόλιγουντ της Ελλάδας”

Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από την πρώτη ταινία της Finos Film. Συγκεκριμένα το σήμα FF παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη με την ταινία «Η Φωνή της Καρδιάς» το 1943.  Η Finοs Film τιμά τη σημερινή επέτειο, με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα το οποίο δημοσίευσε στα social media.

Aναλυτικά η ανάρτησή της στο Instagram:

80 ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ!

1943: Το σήμα FF παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη με την ταινία «Η Φωνή της Καρδιάς». Ίσως κανείς να μην μπορούσε τότε να φανταστεί ότι αυτό το σήμα θα αποτελούσε το μεγαλύτερο κριτήριο ποιότητας του ελληνικού εμπορικού κινηματογράφου. Ακόμα και αν κάποιοι το υποπτεύονταν, ουδείς θα μπορούσε να προβλέψει ότι 45 χρόνια μετά την τελευταία παραγωγή της εταιρίας, το θρυλικό σήμα θα εξακολουθούσε να είναι στις αγαπημένες προτιμήσεις του κοινού, αγγίζοντας διαχρονικά χορδές που ξεπερνούν τον όρο ψυχαγωγία.

Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από την πρώτη ταινία της Φίνος Φιλμ και σήμερα τιμάμε την μνήμη του μεγάλου μας οραματιστή, Φιλοποίμενα Φίνου, με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα γεμάτο λάμψη, μεράκι και λίγο από την αίγλη του «Χόλιγουντ της Ελλάδας». Καλή σας διασκέδαση!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα