Αλίκη Βουγιουκλάκη: Πιο εκθαμβωτική από ποτέ – Σπάνια φωτογραφία από το 1964

O δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία, στην οποία η Αλίκη Βουγιουκλάκη ποζάρει κατά τα γυρίσματα της ταινίας “Η σωφερίνα”. Η αξέχαστη ηθοποιός είναι πιο εκθαμβωτική από ποτέ στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

H Αλίκη Βουγιουκλάκη σε μια υπέροχη φώτο προφίλ κατά τα γυρίσματα της κωμωδίας “Η σωφερίνα”, στην σκηνή στο νυχτερινό κέντρο όπου διασκεδάζει με τον σύζυγό της Αλέκο Αλεξανδράκη στους ρυθμούς του “Χάλι Γκάλι” το οποίο συνθέτει ειδικά για το έργο ο Γεράσιμος Λαβράνος, αφήνοντας κυριολεκτικά εποχή τα επόμενα χρόνια. Ντυμένη με μια εκπληκτική μαύρη δαντελένια τουαλέτα Ντίμη Κρίτσα και ένα ξεχωριστό και περίτεχνο χτένισμα επιμελημένο από την τότε βοηθό και μακιγιέζ της Μαρία Σαββαΐδου, λίγα χρόνια πριν πάρει κοντά της για τα επόμενα χρόνια την αγαπημένη και πιστή της Νότα.

Κατά την διάρκεια ενός εκ των γυρισμάτων τον Μάρτιο του 1964 στους δρόμους του Παλαιού Ψυχικού όπου χρειάζεται να οδηγεί αυτοκίνητο, όταν κάτι ξαφνικά της αποσπά την προσοχή, το ρίχνει σε ένα δέντρο με αποτέλεσμα το όχημα να υποστεί σοβαρότατες ζημιές. Η ίδια μεταφέρεται άμεσα με την βοήθεια του σκηνοθέτη Αλέκου Σακελλάριου στον σταθμό πρώτων βοηθειών όπου σύμφωνα με την διάγνωση υπέστη διάσειση που καθιστά απαραίτητη την διαμονή της για λίγες μέρες στο σπίτι για πλήρη ανάρρωση. Παρά τις επίμονες προσπάθειες της να εμφανισθεί το ίδιο βράδυ στο θέατρο Διονύσια όπου παρουσιάζει με επιτυχία το έργο “Περάστε την πρώτη του μηνός”, αυτό απεκλείσθει από τον θεράποντα ιατρό καθώς έπρεπε να υποχωρήσουν τα συμπτώματα της βραδυκαρδίας και της δεκατικής πυρετικής κίνησης που παρουσίαζε ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση της.

Η “Σωφερίνα” της εταιρείας Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης κάνει πρεμιέρα με μεγάλη επιτυχία στις 26 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, την ίδια ακριβώς μέρα που κάνει πρεμιέρα και η ταινία της “Το δόλωμα” της Φίνος Φιλμ, ένα πρωτόγνωρο γεγονός στα καλλιτεχνικά χρονικά και τον τύπο να αναφέρει χαρακτηριστικά “Αλίκη εναντίον Αλίκης”. Πρωτοπόρα σε όλα με ευρηματικές και καινοτόμες πάντα για την εποχή κινήσεις, κατάφερε με το ταλέντο, το πείσμα και το τσαγανό της να φέρει νέα πνοή και δροσιά στα καλλιτεχνικά χρονικά, αναβαθμίζοντας τα κασέ και την ποιότητα εργασίας των συναδέλφων της. Η πρώτη των πρώτων, η Αλίκη των αξεπέραστων επιτυχιών, η Αλίκη των ρεκόρ, η αγαπημένη Αλίκη όλων. Η δική μου Αλίκη.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα