Βοτανική Μαγεία 3/21 – Gastrodia agnicellu

Μπορεί εσείς να πιστεύετε ότι έχουμε ανακαλύψει όλα τα φυτά που υπάρχουν στη Γη. Ωστόσο, το 2020 και το 2021, περισσότερα από 360 νέα είδη φυτών, μανιταριών και άλλων ειδών μυκήτων, αναγνωρίστηκαν, ονομάστηκαν και καταχωρίστηκαν ενδελεχώς, από επιστήμονες των “Βασιλικών Βοτανικών Κήπων” Kew Gardens.

Kew Royal Botanic Gardens – Credit: Philippe Halle – France

Κάποια δε από τα νέα φυτά που βρέθηκαν “εκεί έξω” είναι όντως όμορφα: Όπως μια ορχιδέα “φάντασμα”, που μπορεί να αναπτυχθεί στο απόλυτο -σχεδόν- σκοτάδι ή ένα  είδος σπάνιου μανιταριού, με “δόντια”. Η φετινή χρονιά μάλιστα ξεκίνησε αρκετά δυναμικά με την ανακάλυψη ενός τροπικού δέντρου που έλαβε το όνομα από τον σταρ Leonardo di Caprio.  Ας γνωρίσουμε, μαζί 1 (ένα) κάθε ημέρα, από τα 21 πιο πρόσφατα ευρήματα στον απέραντο, πολυποίκιλο και εν πολλοίς ακόμη άγνωστο, βοτανικό κόσμο της γης μας.

3 – World’s ugliest orchid (Gastrodia agnicellus)H πιο άσχημη στον κόσμο ορχιδέα

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα λουλούδια  όμορφα. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα ολοκαίνουργιο είδος ορχιδέας, το Gastrodia agnicellus στο νησί της Μαδαγασκάρης, το οποίο μοιάζει σαν κάτι που έπεσε από ένα ‘άσχημο’ δέντρο και να χτύπησε κάθε κλαδί ,στο δρόμο προς τα κάτω.

Με τα μικρά, καφέ και καθόλου ελκυστικά άνθη του,  τούτο το εξαιρετικά ασυνήθιστο φυτό, εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τους μύκητες για την τροφή του καθώς δεν διαθέτει φύλλα για να πραγματοποιήσει την διαδικασία της φωτοσύνθεσης.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα