Βασίλισσα Letizia: Απολύθηκε ο βετεράνος δημοσιογράφος που έγραψε για την ερωτική σχέση με τον πρώην γαμπρό της
βασίλισσα Letizia
Credit: © Casa de S.M. el Rey

Βετεράνος δημοσιογράφος που διατύπωσε εκρηκτικούς ισχυρισμούς για τη βασίλισσα Letizia απολύθηκε από την εφημερίδα στην οποία εργαζόταν, έπειτα από 20 χρόνια.

Ο 91χρονος Jaime Peñafiel, ο οποίος έγραψε το βιβλίο “Letizia y Yo”, εργαζόταν στην El Mundo, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εφημερίδα στην Ισπανία.

Στο τέλος του περασμένου έτους, ο βετεράνος δημοσιογράφος προκάλεσε σοκ στην ισπανική βασιλική οικογένεια όταν ισχυρίστηκε ότι η βασίλισσα είχε ερωτική σχέση με τον πρώην γαμπρό της.

Το βιβλίο στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στους ισχυρισμούς του 53χρονου Jaime Del Burgo, ο οποίος υποστήριξε ότι εξακολουθούσε να έχει ρομαντική σχέση με τη Letizia μετά τον γάμο της με τον βασιλιά Felipe, το 2004.

Ο επιχειρηματίας είπε στον συγγραφέα ότι γνώρισε τη Letizia πριν από το 2000 και η σχέση τους ξεκίνησε σε ένα ρομαντικό ταξίδι στη Βενετία, χρόνια πριν εκείνη γνωρίσει τον βασιλιά Felipe.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο δημοσιογράφος μίλησε στην αργεντίνικη εφημερίδα Semana και επιβεβαίωσε ότι δεν εργάζεται πλέον στην El Mundo. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο δημοσιογράφος αρνήθηκε ότι η απόφαση να αποχωρήσει από την El Mundo είχε ληφθεί πριν από μήνες.

Οι αρχικές αναφορές στα ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης υποστήριζαν ότι ο Jaime Peñafiel απολύθηκε λόγω των περιορισμών του προϋπολογισμού του 2024. Ωστόσο, ο συγγραφέας υποστήριξε ότι η απόφαση για την απόλυσή του ελήφθη την ημέρα που διαμαρτυρήθηκε για ένα “πολύ προσβλητικό” άρθρο που είχε τυπωθεί για εκείνον.

Ο Jaime υποστήριξε: “Όλα ήταν αποτέλεσμα των δηλώσεων για τη Letizia και το βιβλίο”.

Παρά τον αντίκτυπο που είχε στην καριέρα του, ο Jaime δήλωσε ότι “δεν μετανιώνει” για τη συγγραφή του βιβλίου και δήλωσε ότι ήταν “πολύ γενναιόδωρος” με τη βασίλισσα. Ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι “αναπαρήγαγε μόνο το 2% των όσων ο Jaime del Burgo του είπε για να μην πληγεί η ακεραιότητα των ανθρώπων”.

Το βιβλίο του Jaime προκάλεσε καταιγίδα στα Μέσα Ενημέρωσης στην Ισπανία όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα ράφια των καταστημάτων. Η Ισπανίδα δημοσιογράφος Ana Pastor έγραψε τότε στο X: “Οι εκστρατείες κατά της Letizia δεν είναι καινούργιες και συνήθως προέρχονται πάντα από την ίδια πλευρά“.

Η δημοσιογράφος Rosa Villacastin πρόσθεσε: “Αν αυτό που σκόπευε ο Peñafiel ήταν να δυσφημήσει τη Letizia, η κίνησή του πήγε στραβά. Οι γυναίκες και πολλοί άνδρες είναι υπέρ της και κατά του ματσισμού εκείνων που πιστεύουν ότι είναι περισσότεροι από οποιονδήποτε άλλον.

Το ότι η εγγονή ενός οδηγού ταξί είναι σήμερα η βασίλισσα της Ισπανίας είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε υπερήφανοι“.

Στο βιβλίο, ο Jaime Del Burgo διατυπώνει τον απίθανο ισχυρισμό ότι σχεδίαζε να κάνει πρόταση γάμου στη Letizia -που ήταν τότε παρουσιάστρια ειδήσεων- τη νύχτα που εκείνη του είπε ότι έβγαινε με έναν άνδρα υψηλού προφίλ στην Ισπανία.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα