Βασιλιάς Κάρολος: Ετοιμάζεται να δώσει στην πριγκίπισσα Charlotte τον ξεχωριστό τίτλο της βασίλισσας Ελισάβετ
Photo by Karwai Tang/WireImage

Ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να κρατά φυλαγμένο κάτι ξεχωριστό για την πριγκίπισσα Charlotte.

Σύμφωνα με τη Mail on Sunday, ο βασιλιάς ενδέχεται να μην απονείμει τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου στον αδελφό του πρίγκιπα Edward, όπως αναμενόταν. Αντιθέτως, μπορεί να ονομάσει την 7χρονη εγγονή του Charlotte Δούκισσα του Εδιμβούργου μια μέρα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν γνωστή ως Δούκισσα του Εδιμβούργου πριν γίνει βασίλισσα, και η απόφαση του Κάρολου να περάσει τη θέση στη Charlotte ευθυγραμμίζεται με το φημολογούμενο όραμά του για ένα πιο ελαφρύ σχήμα σύγχρονης μοναρχίας.

Την παραμονή του γάμου του με την τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ, το 1947, ο πρίγκιπας Φίλιππος έγινε Δούκας του Εδιμβούργου, Βαρόνος του Γκρίνουιτς και Κόμης του Merioneth, σύμφωνα με το Royal Collection Trust. Οι νεόνυμφοι ήταν γνωστοί ως Δούκας και Δούκισσα του Εδιμβούργου έως ότου η βασίλισσα ανέβηκε στον θρόνο το 1952, ενώ ο πρίγκιπας Φίλιππος διατήρησε τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

“Οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη αλλά το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον Κάρολο είναι ότι πρέπει ο τίτλος να πάει στην πριγκίπισσα Charlotte” είπε πηγή στη Mail on Sunday. “Θα ήταν πολύ ταιριαστός τρόπος να θυμόμαστε τη βασίλισσα, η οποία, φυσικά, είχε τον τίτλο της Δούκισσας του Εδιμβούργου και ένας τρόπος για την Αυτού Μεγαλειότητα να τιμήσει τη σειρά της διαδοχής”.

Tο δεύτερο παιδί και μοναχοκόρη του πρίγκιπα William και της Κate Middleton, η πριγκίπισσα Charlotte είναι τρίτη στη διαδοχή στον θρόνο, μετά τον μεγαλύτερο αδελφό της, πρίγκιπα George, 9 ετών, ενώ τέταρτος στη διαδοχή είναι ο πρίγκιπας Louis, 4 ετών. Ενώ η Kate ήταν έγκυος στον πρίγκιπα George, το Βρετανικό Κοινοβούλιο πέρασε τον νόμο περί διαδοχής του στέμματος του 2013, διασφαλίζοντας ότι η σειρά γέννησης -όχι η αρχέγονη προτίμηση για τους άνδρες- θα καθόριζε τη γραμμή διαδοχής για όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, που γεννήθηκαν μετά τις 28 Οκτωβρίου 2011.

Η γέννηση του πρίγκιπα Louis το 2018 ήταν ιστορική, καθώς σηματοδότησε την πρώτη φορά που η θέση μιας γυναίκας στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο δεν ανακόπηκε από τη γέννηση ενός μικρότερου αδελφού.

Πηγή, επεξηγώντας γιατί μπορεί να έχει νόημα η Charlotte να πάρει τον τίτλο της Δούκισσας του Εδιμβούργου στο μέλλον, είπε στη Mail on Sunday: “Η θέση της Charlotte είναι ιστορικά σημαντική επειδή είναι η πρώτη γυναίκα μέλος της βασιλικής οικογένειας της οποίας η θέση στην γραμμή της διαδοχής δεν θα ξεπεραστεί από τον μικρότερο αδερφό της. Έτσι είναι συνταγματικά σημαντικό να δοθεί στη Charlotte ένας τέτοιος αντίστοιχος τίτλος, γιατί δεν είναι πέρα ​​από τις πιθανότητες να ανέβει στον θρόνο εάν, για παράδειγμα, ο πρίγκιπας George δεν έχει παιδιά“, πρόσθεσε η πηγή.

Παλαιότερα υπήρχαν οι εικασίες ότι το Δουκάτο του Εδιμβούργου θα περνούσε τελικά στον πρίγκιπα Edward. Ο τίτλος επέστρεψε στο Στέμμα μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου τον Απρίλιο του 2021. Ο τρίτος και μικρότερος γιος της βασίλισσας και του πρίγκιπα Φίλιππου, πρίγκιπας Edward και η σύζυγός του Sophie Rhys-Jones έγιναν Κόμης και Κόμισσα του Ουέσεξ αφού παντρεύτηκαν το 1999.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα