Συνεχίζεται το δράμα στη βασιλική οικογένεια της Δανίας – Χωριστά Χριστούγεννα για όλους
Credit: Lars Møller, Kongehuset ©️/kongehuset.dk

Ένα δράμα βιώνει η βασιλική οικογένεια της Δανίας από τη στιγμή που η βασίλισσα Margrethe αποφάσισε να αφαιρέσει τους πριγκιπικούς τίτλους από τα τέσσερα εγγόνια της.

Τον Σεπτέμβριο που ανακοινώθηκε η απόφαση, η βασίλισσα επέμεινε ότι η κίνηση θα είναι “καλή για τα εγγόνια της στο μέλλον” και θα επιτρέψει στα παιδιά – που έχουν διατηρήσει τη σειρά τους στη γραμμή διαδοχής – να “διαμορφώσουν τη ζωή τους χωρίς να περιορίζονται από τις ειδικές εκτιμήσεις και τα καθήκοντα” που έχει μια επίσημη σχέση με τη βασιλική οικογένεια της Δανίας. Συγκεκριμένα, αντί να είναι πρίγκιπες και πριγκίπισσες, θα είναι κόμηδες και κοντέσσες και θα αναφέρονται ως “Εξοχότητές τους”.

Η βασίλισσα ανακοίνωσε την απόφασή της να αφαιρέσει τους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας καθώς και τους τίτλους “Υψηλότης του” από τα τέσσερα παιδιά του δευτερότοκου γιου της πρίγκιπα Joachim: τους Nikolai, 23 ετών, Felix, 20 ετών, Henrik, 13 ετών και Athena, 10 ετών. Η απόφαση δεν επηρεάζει τα τέσσερα παιδιά του μεγαλύτερου γιου της, του διαδόχου του θρόνου, πρίγκιπα Frederik και της γεννημένης στην Αυστραλία συζύγου του Mary: τον πρίγκιπα Christian, 16 ετών, την πριγκίπισσα Isabella, 15 ετών και τα 11χρονα δίδυμα, πρίγκιπα Vincent και πριγκίπισσα Josephine.

Ο δευτερότοκος πρίγκιπας Joachim, του οποίου τα παιδιά πλήττονται από την απόφαση της μητέρας του, δεν μπορεί να κρύψει την πικρία του, ακόμη και σήμερα που έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες μετά την ανακοίνωση-βόμβα. Ο πρίγκιπας τόνισε πως η οικογένειά του “έχει πολλά θέματα να επιλύσει”, δίνοντας μια εικόνα για τη σχέση του μαζί της, ενώ παρευρέθη στο ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στη Δανική Εκκλησία στο Παρίσι την Παρασκευή με τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Marie.

Έπειτα από δύο μήνες, ο έκτος στη διαδοχή στον θρόνο παραδέχθηκε πως “η επικοινωνία ήταν αυτό που έλειπε” μέσα στη βασιλική οικογένεια πριν από τη σοκαριστική ανακοίνωση, Όπως είπε στο τοπικό Μέσο “B.T.”: “Υπάρχουν πολλά θέματα να δουλέψουμε. Η επικοινωνία ήταν αυτό που έλειπε. Τώρα έχουμε συναντηθεί και είμαστε στον σωστό δρόμο”.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ανακοινώθηκε ότι η βασιλική οικογένεια της Δανίας θα περάσει τα Χριστούγεννα χωριστά φέτος.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Παλατιού, η βασίλισσα Margrethe θα περάσει την εορταστική περίοδο στο Κάστρο Marselisborg στο Aarhus όπως συνήθως. Μαζί της θα είναι η μικρότερη αδελφή της, πριγκίπισσα Beneikte, και μια ομάδα φίλων.

Στο μεταξύ, ο μεγαλύτερος γιος της βασίλισσας, Frederik, ο πρίγκιπας της Δανίας και διάδοχος του θρόνου, θα ταξιδέψει στην Αυστραλία με τη σύζυγό του πριγκίπισσα Mary, και τα τρία τους παιδιά. Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ως δικαιολογία που θα περάσουν χωριστά τα Χριστούγεννα ότι “έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που το ζεύγος μαζί με τα τέσσερα παιδιά του επισκέφτηκαν για τελευταία φορά την πατρίδα της πριγκίπισσας

Επιπλέον, ο πρίγκιπας Joachim και η πριγκίπισσα Marie θα περάσουν τα Χριστούγεννα σε ένα “μακρύτερο προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό” με τα παιδιά τους – αν και το Παλάτι δεν έχει αποκαλύψει την τοποθεσία.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα