Δράμα στη βασιλική οικογένεια της Δανίας: Η απόφαση της βασίλισσας Margrethe που προκάλεσε “σεισμό” στα Ανάκτορα

Σάλο προκάλεσε στους κύκλους της βασιλικής οικογένειας της Δανίας η απόφαση της βασίλισσας Margrethe, 82 ετών, να αφαιρέσει τους πριγκιπικούς τίτλους από τα τέσσερα εγγόνια της.

Κατά την ανακοίνωση της σοκαριστικής απόφασης, η βασίλισσα είπε ότι ελπίζει με αυτόν τον τρόπο θα επιτραπεί στα εγγόνια της να “διαμορφώσουν τη ζωή τους χωρίς να περιορίζονται από τις ειδικές εκτιμήσεις και τα καθήκοντα” που έχει μια επίσημη σχέση με τη βασιλική οικογένεια της Δανίας.

Η απόφαση δεν επηρεάζει τα τέσσερα παιδιά του μεγαλύτερου γιου της, του διαδόχου του θρόνου, πρίγκιπα Frederik και της γεννημένης στην Αυστραλία συζύγου του Mary: ο πρίγκιπας Christian, 16 ετών, η πριγκίπισσα Isabella, 15 ετών και τα 11χρονα δίδυμα, ο πρίγκιπας Vincent και η πριγκίπισσα Josephine.

Η Margrethe πρόσθεσε μιλώντας σε μια εκδήλωση στο Εθνικό Μουσείο της Κοπεγχάγης ότι “είναι μια σκέψη που την είχα εδώ και πολύ καιρό και νομίζω ότι θα είναι καλό για αυτούς στο μέλλον τους. Αυτός είναι ο λόγος“.

Συγκεκριμένα, η βασίλισσα ανακοίνωσε την απόφασή της να αφαιρέσει τους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας καθώς και τους τίτλους “Υψηλότης του” από τα τέσσερα παιδιά του δεύτερου γιου της, του πρίγκιπα Joachim, τους Nikolai, 23 ετών, Felix, 20 ετών, Henrik, 13 ετών και Athena, 10 ετών.

Είχε αναφερθεί ότι ο πρίγκιπας Joachim ενημερώθηκε για πρώτη φορά για την απόφαση τον Μάιο, ωστόσο, σήμερα το πρωί, ισχυρίστηκε ότι ενημερώθηκε για την απόφαση μόλις πριν από πέντε ημέρες. Όπως τόνισε μιλώντας στο περιοδικό Ekstra Bladet: “Είμαστε όλοι πολύ λυπημένοι. Ποτέ δεν είναι ωραίο να βλέπεις τα παιδιά σου να βλάπτονται. Έχουν βρεθεί σε μία κατάσταση που δεν την καταλαβαίνουν”.

Ο πρίγκιπας Joachim μιλούσε έξω από την πρεσβεία της Δανίας στο Παρίσι, όπου ζει με τη δεύτερη σύζυγό του, Marie και τα παιδιά τους, Henrik και Athena. Οι Nikolai και Felix, που είναι και οι δύο μοντέλα, είναι από τον πρώτο του γάμο με την Alexandra, Κόμισσα του Frederiksborg.

Το περιοδικό Hola! μετέδωσε ότι η Alexandra στεναχωρήθηκε πολύ από τα νέα και πως η οικογένεια είναι σοκαρισμένη με την απόφαση της βασίλισσας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα