Σάλος στη βασιλική οικογένεια της Δανίας: Ερωτευμένος ο πρίγκιπας Joachim με τη γυναίκα του αδελφού του
Photo by Pierre Suu/Getty Images

Τη στιγμή που η βασιλική οικογένεια της Δανίας περνά κρίση μετά την απόφαση της βασίλισσας Margrethe να αφαιρέσει τους τίτλους από τα τέσσερα εγγόνια της, παιδιά του δευτερότοκου γιου της, στην επιφάνεια επανέρχονται οι φήμες για τον έρωτα του πρίγκιπα Joachim με τη γυναίκα του αδελφού του, διάδοχου του θρόνου Frederik.

Μιλώντας στην εφημερίδα “BT”, ο πρίγκιπας Joachim και η σύζυγός του Marie εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση της βασίλισσας και παράλληλα υπενθύμισαν την απόμακρη σχέση που έχουν τα δύο αδέλφια εδώ και χρόνια. “Πώς είναι η σχέση σας;” ρώτησε ο δημοσιογράφος. “Πώς να είναι;” απάντησε ο πρίγκιπας με τη σύζυγό του να παρεμβαίνει και να λέει: “Είναι περίπλοκο. Αυτό είναι όλο”, επιβεβαιώνοντας το αφήγημα ότι υπάρχει διάσπαση στην οικογένεια εδώ και χρόνια.

Αληθεύει ότι ο Frederik και ο Joachim δεν είχαν ποτέ στενούς δεσμούς. Από τα νιάτα τους είχαν εγκάρδια αλλά εξ αποστάσεως σχέση. Όταν παντρεύτηκαν και οι δύο, οι δρόμοι τους χώρισαν οριστικά. Άλλωστε, ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Margrethe είναι γνωστός στη Δανία για την άσωτη ζωή του, με ξενύχτια και ποτό. Ωστόσο, όλα άλλαξαν όταν μπήκε στη ζωή του η δεύτερη σύζυγός του, πριγκίπισσα Marie.

Όταν ο πρίγκιπας Joachim παντρεύτηκε την Alexandra Manley το 1995, η βασίλισσα αποφάσισε ότι ήταν καλή ιδέα να τους απομακρύνει από την πρωτεύουσα. Παρά τη μεγάλη δημοτικότητα της νέας νύφης της, η Margrethe θεώρησε ότι θα ήταν καλύτερα στο Schackenborg, ένα παλάτι 300 χιλιόμετρα από την Κοπεγχάγη. Εκεί το ζευγάρι έζησε τα πρώτα χρόνια του γάμου του και εκεί γεννήθηκαν οι δύο γιοι του, Nikolai και Felix. Ωστόσο, το 2005 κι ενώ αντιμετώπιζαν προβλήματα στον γάμο τους για χρόνια, αποφάσισαν να χωρίσουν. Αυτή η απόφαση οδήγησε τον πρίγκιπα, σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης της Δανίας, να βρει καταφύγιο στο ποτό αλλά και να αρχίσει τις συχνές επισκέψεις στα κλαμπ της Κοπεγχάγης.

Στη διάρκεια αυτών των ετών, ο διάδοχος του θρόνου της Δανίας και πρωτότοκος γιος της βασίλισσας, Frederik παντρεύτηκε τη γεννημένη στην Αυστραλία δικηγόρο Mary, που θα γίνει η βασιλική σύζυγος της Δανίας.

Σύμφωνα με το ισπανικό περιοδικό Vanitatis El Confidencial, σύντομα τα Μέσα Ενημέρωσης της Δανίας άρχισαν να υποστηρίζουν ότι ο Joachim ήταν βαθιά ερωτευμένος με τη νύφη του. Τα δημοσιεύματα πήραν “φωτιά” όταν ο πρίγκιπας ανακοίνωσε τον αρραβώνα του το 2007 με μία Γαλλίδα με το ίδιο όνομα και εντυπωσιακή φυσική ομοιότητα με τη γυναίκα του αδελφού του. Η Marie Cavallier ήταν η εκλεκτή της καρδιάς του μικρότερου γιου της βασίλισσας για να ανέβει δεύτερη φορά τα σκαλιά της εκκλησίας το 2008.

Μόλις δύο μήνες μετά τον γάμο τους, σημειώθηκε πραγματική κρίση στο παλάτι. Το περιοδικό “Svensk Damtidning” δημοσίευσε μια φωτογραφία του Joachim και της νύφης του Μary που έμοιαζαν έτοιμοι να φιληθούν στα χείλη, στη διάρκεια ενός γκαλά. Ο πρίγκιπας, φανερά μεθυσμένος, προσπάθησε να φιλήσει τη γυναίκα του αδελφού του , η οποία τον απέφυγε χαμογελώντας παγωμένα, ενώ η σύζυγός του Marie παρακολουθούσε ντροπιασμένη.

Με το εξώφυλλο να κάνει τον γύρο της χώρας και τις φήμες να γίνονται ολοένα και πιο έντονες, είναι κατανοητό πως η Marie δεν έβλεπε με καλό μάτι τη Mary. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ekstra Bladet” την έβλεπε ως εχθρό της. Η βασίλισσα τις κάλεσε και ζήτησε να μπει ένα τέλος σ’ αυτήν τη φημολογία και οργάνωσε μία εκστρατεία θέλοντας να δείξει στον λαό της Δανίας ότι δεν υπήρχαν προβλήματα ανάμεσα στις δύο γυναίκες και ότι όλα ήταν πολύ καλά μεταξύ τους. Υπήρξαν κάποιες κοινές έξοδοι, κάτι σαν Kate Middleton και Meghan Markle στο τουρνουά του Ουίμπλεντον όπου χαμογελούσαν για τις κάμερες, αλλά πίσω από αυτές όλοι ήξεραν ότι οι σχέσεις ήταν τεταμένες.

Αμέσως μετά τις κοινές εξόδους που κάποια στιγμή ολοκληρώθηκαν, οι δύο γυναίκες απομακρύνθηκαν ξανά. “Δεν είναι ότι δεν τα πήγαιναν καλά, είναι ότι δεν υπήρξε ποτέ καλή αρμονία μεταξύ τους. Δεν είναι φίλες και δεν θα γίνουν ποτέ. Έχουν πολύ διαφορετικούς χαρακτήρες, επομένως είναι σχεδόν αδύνατο να είναι φίλες” έγραφε η εφημερίδα BT το 2012. Η ρήξη ανάμεσα στις δύο γυναίκες επανήλθε στη δημοσιότητα το 2017 όταν η καλύτερη φίλη της μέλλουσας βασιλικής συζύγου της Δανίας, η βαρώνη και top model Caroline Fleming, μάλωσε μαζί της και λίγες εβδομάδες μετά έκανε ανάρτηση στο instagram αγκαλιά με τη Marie, την οποία εγκωμίαζε.

Η αλήθεια όμως κρύβεται στο γεγονός ότι η Marie αισθανόταν απειλή εκείνες τις φήμες, που στοίχειωναν τα πρώτα χρόνια του γάμου της με τον Joachim, Να σημειωθεί ότι οι δύο γυναίκες δεν έχουν μόνο εκπληκτική ομοιότητα ως προς το παρουσιαστικό και ίδιο όνομα, αλλά γιορτάζουν τα γενέθλιά τους με μία ημέρα διαφορά, με αποτέλεσμα τα Μέσα να αναφέρουν ότι ο Joachim παντρεύτηκε τον “κλώνο” της νύφης του. Πάντως οι φήμες υποχώρησαν μετά τη γέννηση των δύο παιδιών του ζευγαριού αν και οι σχέσεις των δύο γυναικών ποτέ δεν αποκαταστάθηκαν.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα