Ο βασιλιάς Κάρολος χρειάστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο εν μέσω της συνεχιζόμενης θεραπείας του για τον καρκίνο.
«Μετά την προγραμματισμένη και συνεχιζόμενη ιατρική θεραπεία για καρκίνο σήμερα το πρωί, ο βασιλιάς παρουσίασε προσωρινές παρενέργειες που απαιτούσαν μια σύντομη περίοδο παρακολούθησης στο νοσοκομείο», δήλωσε εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ στη Sun την Πέμπτη.
«Ως εκ τούτου, οι απογευματινές υποχρεώσεις της Αυτού Μεγαλειότητας αναβλήθηκαν».
H είδηση σήμανε συναγερμό και προκάλεσε ανησυχία για την κατάσταση του βασιλιά Κάρολου, καθώς ήταν η πρώτη φορά που αναφέρθηκαν παρενέργειες, οι οποίες εικάζεται ότι είναι αποτέλεσμα της θεραπείας που λαμβάνει για τον καρκίνο. Πέρα από τις υποχρεώσεις της Πέμπτης, αναβλήθηκαν και οι υποχρεώσεις που είχε αναλάβει ο Κάρολος και για την Παρασκευή.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τη Sun, ο Κάρολος επέστρεψε ώρα αργότερα στο Clarence House, ενώ πηγές ανέφεραν ότι η νοσηλεία του -έστω και προσωρινή- ήταν απροσδόκητη και ότι η θεραπεία του βαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση.
«Η Αυτού Μεγαλειότης έχει πλέον επιστρέψει στο Clarence House και ως προληπτικό μέτρο, ενεργώντας βάσει ιατρικών συμβουλών, το αυριανό πρόγραμμα θα επαναπρογραμματιστεί επίσης. Η Αυτού Μεγαλειότης θα ήθελε να στείλει τη συγγνώμη του σε όλους εκείνους που μπορεί να ταλαιπωρηθούν ή να απογοητευτούν ως αποτέλεσμα» πρόσθεσαν στην ανακοίνωσή τους τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
Η νοσηλεία του βασιλιά στο νοσοκομείο The London Clinic οφειλόταν σε παρενέργειες που προέκυψαν ύστερα από ένα πολυάσχολο πρόγραμμα εργασίας, όπως γίνεται αντιληπτό. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δηλώνουν ότι δεν θα σχολιάσουν τις παρενέργειες, αλλά γίνεται αντιληπτό ότι δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για τους καρκινοπαθείς.
Ο βασιλιάς βρισκόταν στο σπίτι του στο Clarence House το βράδυ της Πέμπτης, όπου λέγεται ότι ήταν σε καλή φόρμα και συνέχισε να εργάζεται πάνω στα κρατικά έγγραφα και να κάνει τηλεφωνήματα από το γραφείο του.
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αυτοκίνητο και όχι από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ανέφερε το παλάτι. Εκπρόσωπος του παλατιού δήλωσε: «Η Αυτού Μεγαλειότητα επρόκειτο να λάβει διαπιστευτήρια από τους πρέσβεις τριών διαφορετικών εθνών σήμερα το απόγευμα.
Αύριο, επρόκειτο να αναλάβει τέσσερις δημόσιες υποχρεώσεις στο Μπέρμιγχαμ και είναι πολύ απογοητευμένος που τις χάνει αυτή τη φορά. Ελπίζει πολύ ότι θα μπορέσουν να επαναπρογραμματιστούν εν ευθέτω χρόνω και ζητά τη βαθύτατη συγγνώμη του από όλους εκείνους που είχαν εργαστεί τόσο σκληρά για να καταστεί δυνατή η προγραμματισμένη επίσκεψη».
Το παλάτι λέει ότι δεν αναμένει σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα, αλλά μπορεί να αποφασίσει να μειώσει τις υποχρεώσεις του. Αναμένουν όμως ότι η κρατική επίσκεψη στην Ιταλία τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί και οι γιατροί θα συμβουλευτούν το προσωπικό για να εξασφαλίσουν την πλήρη ανάρρωσή του.
Η μάχη του βασιλιά Κάρολου με τον καρκίνο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, όταν αποκάλυψε ότι χρειαζόταν διορθωτική επέμβαση για διευρυμένο προστάτη. Οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν γι’ αυτό, στην ίδια κλινική του Λονδίνου όπου νοσηλευόταν η Kate, αποκάλυψαν τον καρκίνο του.