Πρίγκιπας William: Έγινε “σπιτονοικοκύρης” του πατέρα του- Το ενοίκιο φθάνει τις 700.000 λίρες ετησίως
Credit: KensingtonRoyal / Twitter

Ο πρίγκιπας William έγινε ο νέος “σπιτονοικοκύρης” του πατέρα του και θα λαμβάνει έως και 700.000 λίρες ετησίως από τον βασιλιά Κάρολο για το σπίτι του μονάρχη στο Highgrove, σύμφωνα με μια πηγή.

Ο νέος πρίγκιπας της Ουαλίας τώρα ελέγχει το Δουκάτο της Κορνουάλης και και το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του, αξίας 345 εκατομμυρίων λιρών, συμπεριλαμβανομένου του αγαπημένου κτήματος του Κάρολου του 18ου αιώνα στο Gloucestershire. Το Δουκάτο, που φέρεται να είχε εισόδημα 21 εκατομμυρίων λιρών πέρυσι, μεταβιβάζεται στον μεγαλύτερο γιο ενός Βρετανού βασιλιά.

@ClarenceHouse

Έτσι, ο βασιλιάς τώρα πρέπει να πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες λίρες στον μεγαλύτερο γιο του για να τιμήσει τη μακροχρόνια μίσθωση που υπέγραψε στο Highgrove House, το οποίο αγοράστηκε από το Δουκάτο το 1980.Ένας από τους γνώστες του θέματος είπε στη Sun: “Ο βασιλιάς έχει μακροχρόνια μίσθωση και πληρώνει ενοίκιο στο Highgrove House και στη γύρω περιοχή“.

Η κληρονομιά του Δουκάτου έχει κάνει τον νέο πρίγκιπα της Ουαλίας τον μεγαλύτερο ιδιώτη γαιοκτήμονα στη Βρετανία, με 1,2 δισεκατομμύρια λίρες σε 23 κομητείες, συμπεριλαμβανομένων αγροκτημάτων, κατοικιών, επτά κάστρων, δασικών εκτάσεων, ακτών και εμπορικών ακινήτων.

instagram@kensingtonroyal

Το Δουκάτο κατέχει τα περισσότερα από τα περισσότερα από τα 200 νησιά Scilly και βράχους στα ανοικτά των ακτών της Κορνουάλης, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν του ενός τρίτου των σπιτιών στα πέντε κατοικημένα νησιά St Mary’s, Tresco, St Martin’s, St Agnes και Bryher. Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 85 τοις εκατό της τοπικής οικονομίας με τους επισκέπτες να προσελκύονται από τις φώκιες, τα δελφίνια, τα κολοκυθάκια και τα σπάνια λουλούδια. Το Isles of Scilly Wildlife Trust πληρώνει στο Δουκάτο ένα ενοίκιο ενός μόνο νάρκισσου τον χρόνο.

Photo by Chris Jackson/Getty Images

Το εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο ακινήτων περιλαμβάνει επίσης το γήπεδο κρίκετ Oval στο νότιο Λονδίνο. Στο μεταξύ, η βασιλική κατοικία στην οποία ο Κάρολος λέγεται ότι είναι περισσότερο προσκολλημένος είναι το Highgrove, όπου αποσύρθηκε για μια μέρα μετά τον θάνατο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ Β’ τον περασμένο μήνα.

Τα πρώτα χρόνια του γάμου του με την πριγκίπισσα Diana ήταν το εξοχικό σπίτι τους τα Σαββατοκύριακα, αλλά η πριγκίπισσα δεν επέστρεψε ποτέ μετά τον χωρισμό τους το 1992.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα