Ο Sean Penn εμφανίστηκε σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα για να σημάνει συναγερμό για την Ουκρανία

Ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε σε τηλεθεατές απ΄ όλο το πολιτικό φάσμα το βράδυ της Τρίτης, με εμφανίσεις του στα τηλεοπτικά δίκτυα Fox News και MSNBC εντός δύο ωρών για να συζητήσει για την υποστήριξη στην Ουκρανία που δέχεται επίθεση από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις. Ο Penn ξεκίνησε τη βραδιά συμμετέχοντας στο talk show «Hannity» με συζήτηση με τον συντηρητικό σχολιαστή του Fox News, Sean Hannity. Ο Hannity είπε πώς ο σχετικά φιλελεύθερος Penn αποφάσισε να εμφανιστεί στην εκπομπή.

«Σου έκανα το πρώτο τηλεφώνημα» είπε ο σχολιαστής. «Θυμάσαι τι μου είπες πρώτη φορά;» πρόσθεσε. «Είπα: “ Δεν σε εμπιστεύομαι”» απάντησε ο Penn. «Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τη ζωή… Όλοι μιλάμε για το πόσο διχαστικά είναι τα πράγματα, πόσο χωρισμένα είναι τα πράγματα εδώ. Όταν εισέρχεσαι σε μια χώρα απίστευτης ενότητας, συνειδητοποιείς τι έχουμε χάσει όλοι. Δεν νομίζω ότι έχω χρόνο για να υποκύψω στην έλλειψη εμπιστοσύνης μου, που γίνεται ασήμαντο πράγμα. Αυτοί οι άνθρωποι παλεύουν για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες όλων των Αμερικανών» υπογράμμισε.

O ηθοποιός συνέχισε μιλώντας για το ντοκιμαντέρ που γύριζε στην Ουκρανία πριν ξεκινήσει η εισβολή και πώς εξελίχθηκε η σχέση του με τον Ουκρανό πρόεδρο, Vlodimir Zelensky καθώς κλιμακωνόταν η σύγκρουση.

«Σε αυτόν, είδα κάτι που δεν είχα ξαναδεί» είπε ο Sean Penn. «Είναι σαφές για μένα ότι οι Ουκρανοί θα νικήσουν. Το ερώτημα είναι με ποιο κόστος».

Μετά τη συνομιλία του ηθοποιού με τον Hannity ακολούθησε η εμφάνισή του στην εκπομπή «The Last Word With Lawrence O’Donnell» του MSNBC στην οποία επαίνεσε ακόμη περισσότερο τον πρόεδρο της Ουκρανίας, σημειώνοντας σύμφωνα με το Variety, ότι είναι κάπως σπάνιο να εμφανίζεται η ίδια προσωπικότητα σε δύο διαφορετικά δίκτυα το ίδιο βράδυ.

«Ο Zelensky είναι το πρόσωπο τόσων πολλών Ουκρανών… Είναι η ηγεσία που θα θέλαμε. Είναι η ελευθερία σκέψης και η αληθινή ηγεσία που είναι τόσο συγκινητική. Πρέπει να ξαναβρούμε τον δρόμο μας μαζί και να συνειδητοποιήσουμε ότι η Ουκρανία, με όλη της την ποικιλομορφία, έχει μια ενότητα που δεν έχουμε δει ποτέ στη σύγχρονη εποχή» ανέφερε ο Penn.

Ο ηθοποιός και ακτιβιστής για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα έχει αφοσιωθεί σε δραστηριότητες γύρω από τη γεωπολιτική σύγκρουση τις τελευταίες εβδομάδες. Τον Φεβρουάριο, ο ίδιος βρισκόταν στην Ουκρανία για να γυρίσει ντοκιμαντέρ για το Vice Studios. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός CORE του ηθοποιού συγκεντρώνει επίσης πόρους για να βοηθήσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα