Δικαστική ήττα για τον πρίγκιπα Harry – Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για την ασφάλειά του
Ο πρίγκιπας Harry και η Μeghan Markle
Photo by Andrew Chin/Getty Images

Ο πρίγκιπας Harry γνώρισε νέα δικαστική ήττα στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με την προσωπική του ασφάλεια. Ο δούκας του Σάσεξ έχασε την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά του υπουργείου Εσωτερικών, που αποφάσισε τη μείωση της ασφάλειάς του, που χρηματοδοτείται από τους φορολογουμένους, όταν επισκέπτεται τη Βρετανία, αφού παραιτήθηκε από τα πριγκιπικά του καθήκοντα.

Ο Harry προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά της κίνησης της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Προστασία των Βασιλικών Προσώπων και των Δημοσίων Προσώπων (Ravec), αφού του είπαν ότι δεν θα του παρέχεται πλέον ο “ίδιος βαθμός” προστασίας που χρηματοδοτείται από το Δημόσιο όταν βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν ότι “ξεχωρίστηκε” και αντιμετωπίστηκε “λιγότερο ευνοϊκά” στην απόφαση του Φεβρουαρίου του 2020 από τον οργανισμό, ο οποίος υπάγεται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικών.

Αλλά σε ακρόαση στο Λονδίνο τον Δεκέμβριο, η κυβέρνηση επέμεινε ότι η αίτηση του 39χρονου Harry πρέπει να απορριφθεί, υποστηρίζοντας ότι το Ravec είχε το δικαίωμα να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η προστασία του δούκα πρέπει να είναι “προσαρμοσμένη” και να εξετάζεται “κατά περίπτωση”.

Δύο μήνες μετά, ο συνταξιούχος δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Sir Peter Lane εξέδωσε την απόφασή του για την υπόθεση, λέγοντας: “Η αίτηση δικαστικής επανεξέτασης απορρίπτεται”.

Το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι “ικανοποιημένη” από την απόφαση.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα