Search
Close this search box.
Τούρτα καρότου

Για την τούρτα:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη.

3. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με της βανίλιες για περίπου 3 λεπτά και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 4 λεπτά και προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο.

4. Μόλις ανακατευτούν καλά, βάζουμε τα αυγά και το ξύσμα. Στο μούλτι λιώνουμε τα βρασμένα καρότα μαζί με της σταφίδες και τα προσθέτουμε στο μίξερ.

5. Τέλος, βάζουμε το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Βάζουμε μείγμα μας σε 2 στρογγυλά ταψιά διάμετρο 20 λαδωμένα και με λαδόκολλα.

6. Ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά.

Για τη βουτυρόκρεμα:

1. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει, (θα αποκτήσει ίδιο χρώμα με το τυρί κρέμα).

2. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά και τέλος προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη σταδιακά και τέλος το λεμόνι.

ΥΛΙΚΑ:

-Για την τούρτα-
2 φλ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
1,5 κ.γ. σόδα
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 κ.γ. αλάτι
150 γρμ. βούτυρο
2 βανίλιες
2 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. καλαμποκέλαιο
4 αβγά
500 γρ. καρότα (βρασμένα)
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1/2 φλ. σταφίδες
-Για τη βουτυρόκρεμα- 600 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. βούτυρο
2,5 φλ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
2 κ.γ. χυμό λεμόνι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα