Τούρτα σοκολάτας με κανέλα

Για την τούρτα:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200° βαθμούς.

2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την βανίλια.

3. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

4. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το γάλα και στη συνέχεια ρίχνουμε το περιεχόμενο στο μπολ με το αλεύρι.

5. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα αβγά.

6. Λαδώνουμε καλά 2 στρογγυλά ταψιά με διάμετρο 20 εκατοστά, τους βάζουμε λαδόκολλα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Για το γλάσο:

1. Λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.

2. Ανακατεύουμε καλά και μόλις κρυώσει, περιχύνουμε τη σοκολάτα πάνω από το πρώτο κέικ, βάζουμε το δεύτερο κέικ από πάνω και πάλι περιχύνουμε με σοκολάτα.

3. Βάζουμε στο ψυγείο για 10 – 15 λεπτά και μετά περιχύνουμε με σοκολάτα για άλλη μία φορά.

ΥΛΙΚΑ:

-Για την τούρτα-
3 ποτήρια αλεύρι
4 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
1 βανίλια
250 γρ. βούτυρο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
4 αβγά
-Για το γλάσο- 500 γρ. σοκολάτα
500 ml κρέμα γάλακτος

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα