Ρύζι με γαρίδες

1. Μαγειρεύομε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί και το αφήνουμε στην άκρη.

2. Ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βάζουμε σοτάρουμε τις γαρίδες σε 2-3 δόσεις. Τις αποσύρουμε σε ένα γυάλινο μπολ και τις σκεπάζουμε.

3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, το κρεμμύδι και το τζίντζερ και σοτάρουμε για 2-3′ βάζουμε το καρότο, τα κολοκύθια, το κουνουπίδι και ανακατεύουμε.

4. Αλατίζουμε και προσθέτουμε την πιπεριά, το κάρυ και ανακατεύουμε.

5. Μόλις κρυώσουν τα λαχανικά, τα προσθέτουμε στο ρύζι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε  τις γαρίδες.

ΥΛΙΚΑ:

1 ½ φλ. ρύζι basmatti
3 φλ. νερό
Λίγο αλάτι
Λίγο καλαμποκέλαιο
6 κ.σ. καλαμποκέλαιο
500 γρ. γαρίδες 
4 κ.σ. γαλαμποκέλαιο 
1 μεγάλο κρεμμύδι (λιωμένο στο μούλτι με λίγο νερό)
4 καρότα 300 γρ. (κομμένα σε κυβάκια)
4 κολοκύθια 300 γρ. (κομμένα σε κυβάκια)
1/2 κουνουπίδι (κομμένο μικρό)
150 γρ. τζίντζερ ( κομμένο σε κυβάκια)
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 ½ κ.σ. κάρυ
Αλάτι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα