Κέικ σοκολάτας

Για το κέικ:

1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, την βανίλια, και το μπέικιν πάουντερ.

2. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα και προσθέτουμε την ζάχαρη και το γάλα.

3. Χτυπάμε τα 4 αυγά και τα προσθέτουμε στην λιωμένη σοκολάτα.

4. Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και τα ενώνουμε με το αλεύρι.

5. Βουτυρώνουμε καλά δύο μακρόστενες φόρμες ή μία στρογγυλή.

6. Ψήνουμε στους 200°C σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.

Για το γλάσο:

1. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί την σοκολάτα και ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος.

ΥΛΙΚΑ:

-Για το κέικ-
2 ποτήρια αλεύρι
1 ποτήρι κακάο
1  κουταλιά του καφέ μπέικιν πάουντερ
1  βανίλια
250 γρ. βούτυρο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
4 αβγά
1 ποτήρι γάλα
-Για το γλάσο- 350 γρ. σοκολάτα
350 ml κρέμα γάλακτος

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα