Κέικ με λεμόνι

Για το κέικ:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

2. Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει, για 2-3 λεπτά περίπου.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα λεμονιού πολύ καλά.

4. Ζουπάμε λίγο το μείγμα μας για να απελευθερώσουμε τα έλαια.

5. Προσθέτουμε σταδιακά στο βούτυρο και ρίχνουμε και τη βανίλια.

6. Χτυπάμε για ακόμη 2-3 λεπτά πριν προσθέσουμε ένα ένα τα αυγά.

7. Μόλις ανακατευτούν καλά τα υλικά μας, βάζουμε το γάλα.

8. Μόλις ενωθούν τα υλικά μας, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

9. Βάζουμε το μείγμα μας σε λαδωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.

Για το γλάσο:

1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Το μείγμα μας είναι έτοιμο.

Tips:

1. Εάν θέλουμε το γλάσο μας πιο ρευστό μπορούμε να προσθέσουμε 1 κ.σ. νερό.

2. Εάν θέλουμε να σκεπάσουμε όλη τη τούρτα με γλάσο διπλασιάζουμε ή τριπλασιάζουμε τη συνταγή (για γλάσο).

ΥΛΙΚΑ:

-Για το κέικ-
250 γρ. βούτυρο
3 φλ. ζάχαρη
Ξύσμα από 2 λεμόνια
1 κουτ. γλ. υγρή βανίλια
4 αυγά
1,5 φλ. γάλα
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-Για το γλάσο λεμόνι- 1,5 φλ. ζάχαρη άχνη
2-3 κουτ. σ. χυμό λεμόνι
2 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα