Κέικ σοκολάτας με ginger

Για το κέικ:

1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, την βανίλια, και το μπέικιν πάουντερ.

2. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα και προσθέτουμε την ζάχαρη και μόλις λιώσει προσθέτουμε το κρύο γάλα.

3. Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μπολ με το αλεύρι.

4. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το αλεύρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά πριν προσθέσουμε το τριμμένο ginger.

5. Βουτυρώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες, τοποθετούμε λαδόκολλα και χωρίζουμε το μείγμα στα 2 ταψιά.

6. Ψήνουμε στους 200°C σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.


Για το γλάσο:

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Μόλις ενωθούν τα υλικά μας αποσύρουμε από την φωτιά.

2. Αφού έχουν κρυώσει τα cake μας, με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε τις κορυφές για να έχουμε 2 φλατ cake. Ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτας πάνω στο πρώτο cake και αλείφουμε και το γύρω γύρω και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει το γλάσο 5-10 λεπτά.

3. Στην συνέχεια βάζουμε το δεύτερο cake από πάνω και πάλι περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας, με μια σπάτουλα ισιώνουμε τα πλαϊνά και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.

4. Διακοσμούμε με σοκολατάκια.

ΥΛΙΚΑ:

-Για το κέικ-
2 ποτήρια αλεύρι
4 κ.σ. κακάο
1  κουταλιά του καφέ μπέικιν πάουντερ
1  βανίλια
250.γρ. βούτυρο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
4 αβγά
1 ποτήρι γάλα
30 γρ φρέσκο ginger (τριμμένο στον τρίφτη)
-Για το γλάσο- 500 γρ. σοκολάτα
500 ml κρέμα γάλακτος

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα