Farfalle με μελιτζάνα, μαύρες ελιές και μαύρο βασιλικό

1. Τηγανίζουμε τις τριμμένες μελιτζάνες στο ελαιόλαδο για περίπου 4 λεπτά.

2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για περίπου 3 λεπτά πριν προσθέσουμε και τις ελιές, τη ντομάτα, το αλάτι και το βασιλικό.

3. Αφήνουμε το μείγμα μας να σιγοβράσει για περίπου 20-25 λεπτά και μετά δυναμώνουμε τη φωτιά. Ανοίγουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά.

Tip: Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

ΥΛΙΚΑ:

10 κουτ. σ. ελαιόλαδο
2 μελιτζάνες (ξεφλουδισμένες και τριμμένες)
1 μεγάλο κρεμμύδι (λιωμένο)
400 γρ. μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσια και κομμένες στα δύο)
500 γρ. σάλτσα ντομάτας ή 750γρ. φρέσκια τριμμένη ντομάτα
αλάτι
3 κλωνάρια μαύρο βασιλικό ή 3κουτ.σ. βασιλικός
1 καυτερή πιπεριά (κομμένη σε ροδέλες)

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα