Καθόλου υπέροχα νέα: Η ζάχαρη δεν κάνει κακό μόνο στη σιλουέτα μας…

Μας αρέσουν τα γλυκά (και τα ζυμάρια for that matter). Παγωτά, σοκολάτες, τούρτες …τα γλυκά είναι αδυναμία πολλών και μέχρι σήμερα τα αποφεύγαμε μόνο και μόνο για χάρη της σλουέτα μας. Εδώ έρχονται οι δερματολόγοι να μας πουν πως δεν είναι ο μόνος λόγος. Όποιο διατροφολόγο ή δερματολόγο και να ρωτήσετε θα σας διαβεβαιώσει πως η ζάχαρη αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εχθρούς για την επιδερμίδα μας. Σίγουρα, όμως, θα αναρωτιέστε γιατί….

Η ζάχαρη προκαλεί γλυκοζυλίωση (προσκόλληση της γλυκόζης στις πρωτεΐνες του αίματος), η οποία με τη σειρά της είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία ρυτίδων και λεπτών γραμμών.  Με απλά λόγια, η γλυκόζη, δεν πρέπει να βρίσκεται σε υψηλή συγκέντρωση στο αίμα. Καταναλώνοντας πολλή ζάχαρη, η γλυκόζη στο αίμα αυξάνεται και αυτό που κάνει είναι να προσκολλάται στις πρωτεΐνες του αίματος και πιο συγκεκριμένα στην αιμοσφαιρίνη. Αυτό είναι κακό γιατί η αιμοσφαιρίνη είναι η πρωτεΐνη που μεταφέρει το οξυγόνο στους ιστούς και η γλυκόζη την εμποδίζει να ενεργήσει σωστά. Το αποτέλεσμα; Πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας, ρυτίδες και λεπτές γραμμές που προκαλούνται επειδή το δέρμα δεν αναπνέει σωστά.

Φυσικά για να αποφύγετε τη γλυκοζυλίωση πρέπει να περιορίσετε στο ελάχιστο ή και να κόψετε εντελώς την κατανάλωση ζάχαρης. Ακούγεται δραματικό (η ζάχαρη γλυκαίνει τη ζωή μας εξάλλου), όμως είναι ένα αναγκαίο κακό τουλάχιστον όσον αφορά τον περιορισμό των γλυκών στη διατροφή μας. Και αν η πρώτη σας σκέψη ήταν να χρησιμοποιήσετε γλυκαντικά αντί για ζάχαρη μάθετε πως η φρουκτόζη προκαλεί πολύ περισσότερη γλυκοζυλίωση από τη ζάχαρη.

Τι παίρνουμε λοιπόν από αυτές τις πληροφορίες; Πίκρα…

Δείτε ακόμα:
Ένα καλοκαίρι ζάχαρη… με τη Bobbi Brown

Πάστα Ζάχαρης

Σπιτικό body scrub με ζάχαρη

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα