Η Συνταγή της Ημέρας: Σπιτικές μπάρες ενέργειας

«Απολαυστικό και υγιεινό σνακ από βρώμη, ανάλατους ξηρούς καρπούς, και αποξηραμένα φρούτα. Χαμηλό σε λιπαρά, πολύ χορταστικό και πεντανόστιμο. Η συνταγή είναι ενδεικτική, βάλε όποιο ξηρό καρπό ή αποξηραμένο φρούτο σου αρέσει. Όλα ταιριάζουν, τήρησε όμως τις ποσότητες. Σε αεροστεγές μπολ διατηρούνται έως 10 μέρες. Μπορεί να σου φανούν λίγο πιο ακριβές από τις έτοιμες, όμως δεν συγκρίνονται ούτε σε νοστιμιά αλλά, φυσικά, ούτε και σε ποιότητα. Δοκιμάστε τες!» Η Άντα Πλαϊνάκη μέσα από το blog της, New Sweets on the Blog, μας δίνει και αυτή την Παρασκευή την πιο γλυκιά συνταγή!

Υλικά

2 κούπες βρώμη
1 κούπα  energy mix nuts (συνήθως κάσιους, αμύγδαλα, ηλιόσποροι, κράνα)
1/2 κούπα σταφίδες
1/2 κούπα ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι κομμένα στα 4
1/2 κούπα κομματάκια σοκολάτας
1/4 κούπα ζάχαρη καστανή
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. baking powder
1/3 μέλι
2 μεγάλα αυγά

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στoυς 175° C. Στρώνουμε ένα ταψί (22 εκ. x 33 εκ. περίπου) με λαδόκολα και το αλείφουμε ελαφρώς με σπορέλαιο. Φροντίζουμε η λαδόκολα να εξέχει αρκετά και από τις 4 πλευρές ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε το μείγμα από το ταψί όταν είναι έτοιμο.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά, τη ζάχαρη και το μέλι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ ή το μούλτι για 1’ τα αυγά το μέλι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα αυγών στο μπολ με τα στέρεα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά με την κουτάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε καλά-καλά με τα χέρια μας. Ψήνουμε 20’ περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε ακόμη:

Η συνταγή της ημέρας: Tάρτα σοκολάτα-καραμέλα

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα