Η Συνταγή της Ημέρας: Mους λεμονιού

«Ελαφριά, αέρινη, γλυκιά και ξινούτσικη μαζί, αυτή ή μους λεμονιού είναι το τέλειο δροσερό αλλά χωνευτικό ταυτόχρονα, γλυκό. Ταιριάζει απόλυτα μετά από ένα γεύμα με ψάρι, αλλά όχι μόνο. Σε λιγότερο από 10’ είναι έτοιμη με απλά υλικά, που συνήθως έχεις στο ψυγείο σου.» Η Άντα Πλαϊνάκη μέσα από το blog της, New Sweets on the Blog, μας δίνει και αυτή την Παρασκευή την πιο γλυκιά συνταγή!

Υλικά

• 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%

• 250 γρ. κρέμα γάλακτος για γλυκά, light

• 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη

• 1-2 λεμόνια, το χυμό και το ξύσμα

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος (η οποία θα πρέπει να είναι πολύ καλά παγωμένη), μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε την άχνη και ανακατεύουμε για 1’ ακόμη.

2. Βάζουμε στο μπολ της κρέμας το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε για 2’, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

3. Φυλάσσουμε στο ψυγείο και τη σερβίρουμε σε μπολάκια. Για έξτρα εμφάνιση, χρησιμοποίησε κορνέ και γέμισε ποτήρια σαμπάνιας.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε ακόμα: Η Συνταγή της Ημέρας: Σπιτικές μπάρες ενέργειας

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα