Ρωτήσαμε και μάθαμε πως θα περιποιηθείτε τελικά σωστά τα τατουάζ σας

Τα τατουάζ είναι όμορφα. Αν δεν σας αρέσουν ή δεν συμφωνείτε με τη δερματοστιξία (το τατουάζ ελληνιστί) τότε μην διαβάσετε παρακάτω αυτό το post δεν σας αφορά. Μπορεί ωστόσο να σας αφορούν τα flash tattoos, Just sayin’ Αν όμως σας αρέσουν τότε σίγουρα θέλετε να τα διατηρείτε όμορφα και έντονα για όσο περισσότερο μπορείτε. Βλέπετε, καθώς ο χρόνος περνά, τα τατουάζ ξεθωριάζουν και αν είστε λάτρης της θάλασσας και του ήλιου, τα δικά σας θα ξεθωριάσουν πολύ γρηγορότερα. Στο beauty department αγαπάμε τα τατουάζ μας και γι’ αυτό αποφασίσαμε να ρωτήσουμε και να μάθουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουμε το χρόνο που περνά και από επάνω τους. Για τις ρυτίδες μας κάνουμε ό, τι μπορούμε για εκείνα όμως;

H Cara Delevingne με το signature τατουάζ λιοντάρι.

Όλοι tattoo artists που ρωτήσαμε ξεκίνησαν να δίνουν συμβουλές που αφορούσαν πρώτα από όλα την περιποίηση τις κρίσιμες 2 εβδομάδες αφού κάνετε το τατουάζ σας. Αυτό είναι το διάστημα κατά το οποίο το τατουάζ σας θα πετύχει και θα είναι όπως το θέλετε ή, αν δεν το προσέξετε, μπορεί και να μολυνθεί. Το πρώτο βήμα σας είναι λοιπόν η φροντίδα και οι συμβουλές των tattoo artists είναι απλές: συχνός καθαρισμός με νερό και αντισηπτικό σαπούνι. Και όταν λέμε συχνός εννοούμε πρωί, βράδυ και αν μπορείτε ενδιάμεσα. Έπειτα έρχεται η ενυδάτωση. Εδώ οι γνώμες διίστανται. Ενώ οι περισσότεροι προτείνουν την κλασσική ροζ Bepanthol υπάρχουν και άλλοι που συστήνουν μια ελαφριά κρέμα χεριών χωρίς άρωμα. Αν μας ρωτάτε ποια χρησιμοποιήσαμε θα σας πούμε ότι βάλαμε φυσικά Bepanthol αλλά στο επόμενο τατουάζ μας θα δοκιμάσουμε το tip της κρέμας χεριών. Τέλος, ό, τι και αν κάνετε ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΤΕ ΤΑ ΚΑΚΑΔΙΑ και μην μουλιάζετε τα σημεία που έχουν το τατουάζ. Μπάνιο μπορείτε να κάνετε αλλά αφήστε τη χαλάρωση στο ζεστό νερό για αργότερα.

Erin Wasson

Λατρεύουμε τα τατουάζ της Erin Wasson

Επόμενο tip για την περιποίηση του τατουάζ σας δεν είναι άλλο από το αντηλιακό. Ναι το ξέρετε, ναι το έχετε ξανακούσει και ναι είναι τόσο σημαντικό να το ξανακούσετε. Ακόμα και η μανιακή με την προστασία beauty editor μας (απόδειξη της μανίας της) έχει ένα τατουάζ που ξεχνά να φροντίσει όπως πρέπει και το αποτέλεσμα είναι το σχεδόν απόλυτο ξεθώριασμα. Βάζετε λοιπόν αντηλιακό και για φροντίδα στο maximum αγοράστε το παρακάτω kit…

'Marked IV Life' Tattoo Care Kit

 

Ναι, είναι ένα kit ειδικά μελετημένο και διαμορφωμένο για τη διατήρηση και την ενίσχυση των τατουάζ. Το πόσο χαρήκαμε με την ανακάλυψή του δεν μπορούμε να σας το εξηγήσουμε. Τα τατουάζ, από το πιο κοινό κινέζικο σχέδιο που μπορεί να κάνατε στα 18 στο πρώτο έτος στο πανεπιστήμιο, μέχρι το «μανίκι» που μπορεί να σας κόστισε μια περιουσία, είναι έργα τέχνης ΕΠΑΝΩ ΣΑΣ και θα παραμείνουν επάνω σας για πάντα. Γιατί να μην τα φροντίσετε όπως πρέπει; Το παραπάνω kit κάνει ακριβώς αυτό. Περιλαμβάνει ένα ειδικό σαπούνι που περιέχει ειδικά συστατικά τα οποία αφαιρούν ρύπους και νεκρά κύτταρα και κατά συνέπεια βοηθά στη διατήρηση του χρώματος. Μια λοσιόν εμπλουτισμένη με αιθέρια έλαια και βούτυρο καριτέ που ενισχύουν το χρώμα και την ένταση ενώ προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες και τέλος ένα διάλυμα με βιταμίνη Ε, ελαιόλαδο, λάδι λεβάντας και άλλα συστατικά που βοηθούν στην σωστή επούλωση. Το Kit ονομάζεται Marked IV Life Tattoo Care της μάρκας Billy Jealousy, κοστίζει 37,31€ και το βρίσκετε στο Nordstrom.com.

Έχετε περισσότερες απορίες; Ρωτήστε μας! Έχουμε μάλιστα και έναν ταλαντούχο tattoo artist στο γραφείο μας κι έτσι δεν υπάρχει ερώτηση που δεν μπορούμε να απαντήσουμε!

Δείτε ακόμα:

Ποιες celebrities έκαναν αυτά τα τατουάζ στα χέρια τους;

Μυριέλλα Κουρεντή: Τι σημαίνει το τατουάζ με το αστέρι που έχει;

H Beyoncé κάλυψε το σώμα της με προσωρινά τατουάζ

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα