Monica approves: Πως θα καθαρίσετε λεκέδες από βερνίκι νυχιών

To σενάριο είναι γνωστό και το έχουμε ξαναδεί: ξεκινάτε να κάνετε ρετούς στο πεντικιούρ σας και καταλήγετε με δάχτυλα, πάτωμα, μαλλιά και ρούχα βαμμένα στο μπορντοροδοκόκκινο που βάφατε τα νύχια σας. Μην ανησυχείτε, μπορείτε να τους ξεφορτωθείτε αρκεί να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας.

 

Βερνίκι στο ξύλο
Μην χρησιμοποιήσετε ασετόν στο ξύλο, θα χαλάσει το φινίρισμα και μπορεί να αφήσει χειρότερους λεκέδες. Αντιθέτως, ψεκάστε το λεκέ με άφθονη λακ και αφήστε τον να μουλιάσει για 1 λεπτό. Αφαιρέστε το βερνίκι με ένα πανί και επαναλάβετε αν χρειαστεί. Είναι καλύτερα να το κάνετε παραπάνω από μια φορά από το να καταστρέψετε τα έπιπλά σας.

Βερνίκι σε ύφασμα
Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είστε προσεκτική καθώς το ασετόν μπορεί να λιώσει μερικά συνθετικά υφάσματα. Κατά γενική ομολογία όμως μπορεί να αφαιρέσει το βερνίκι και να μην αφήσει μόνιμο λεκέ αρκεί να πλύνετε το ρούχο απευθείας μετά. Τα βήματα είναι απλά, καθαρίζετε με ασετόν και το βάζετε κατευθείαν στο πλυντήριο. Αν ο λεκές δεν φεύγει χρησιμοποιήστε και πάλι τη λακ σας, κάνει θαύματα.

Βερνίκι στα μαλλιά
Είναι αστείο αλλά έχει συμβεί σε ΄λες μας. Για να αφαιρέσετε το βερνίκι από τα μαλλιά σας αφήστε το να στεγνώσει εντελώς και βάλτε πάνω του λίγο λάδι μαλλιών. Μετά τραβήξτε το και θα φύγει αμέσως.

Βερνίκι στον καναπέ
Τα πάντα εξαρτώνται από το τι ύφασμα έχει ο καναπές σας. Αν είναι συνθετικό αποφύγετε το ασετόν όπως και στα ρούχα σας. Αντί για αυτό χρησιμοποιήστε οινόπνευμα. Μουλιάστε το σημείο και ταμπονάρετε –ΜΗΝ ΤΡΙΨΕΤΕ- με χαρτί κουζίνας. Μην  το βάλετε κάτω αν δείτε πως ο λεκές δεν φεύγει, θα υποκύψει, απλά τα υφάσματα των καναπέδων είναι χοντρά και απορροφητικά και πολύ πιθανόν να έχει απορροφήσει πολύ βερνίκι.

Thumbs_up_monica_verniki_nixion_mesa

Νια, ναι, είναι τόσο απλό να ξεφορτωθείε το βερνίκι αρκεί να μην το ρίξατε επάνω στο ολομέταξο top σας στην οποία περίπτωση πρέπει να το πετάξετε. Δοκιμάστε τις συμβουλές μας και πείτε μας τη γνώμη σας ή αν έχετε άλλα tips θα τα εκτιμήσουμε ιδιαίτερα.

Δείτε ακόμα:
Mad for Nails: Διαλέξαμε τα 29 καλύτερα μανικιούρ του Instagram και σας λέμε πώς να τα κάνετε
Nail the Nudes: Το πιο όμορφο, γεωμετρικό μανικιούρ από τον Tom Bachik και τη L’ Oreal Paris
Κάναμε μανικιούρ-πεντικιούρ σε Γαλλική Patisserie…
Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα