Let them eat cake: Η δίαιτα της Μαρίας Αντουανέτας

 

 

Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν υπήρξε σαφής περιγραφή του πως ξεστόμισε την θρυλική ατάκα η αυτού μεγαλειότης Μαρία Αντουανέτα, όμως σίγουρα θυμάστε να ξεφεύγει από τα χείλη της Kirsten Dunst στην ομώνυμη ταινία, ενώ κάθονταν ανάμεσα σε μια θάλασσα από πάστες και λοιπά γλυκά στις Βερσαλίες και δέχονταν την περιποίηση του υπηρετικού της προσωπικού, όλα στις αποχρώσεις του ροζ, σκηνικό που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί φωτογράφηση του David LaChapelle.

Ποιος ωστόσο περίμενε πως οι τόσο πληθωρικές συνήθειες της γαλλίδας βασίλισσας έμελλαν να αποτελέσουν διατροφικές συνήθειες μερικούς αιώνες αργότερα;

Η Karen Wheeler μετακόμισε στο Παρίσι, έφαγε πολλά γλυκά, έβαλε περί τα δέκα κιλά, και ενώ διάβαζε η βιογραφία της Μαρίας Αντουανέτας της ήρθε η επιφοίτηση και αποφάσισε να τη μοιραστεί μέσα από ένα βιβλίο. Σταδιακά, μελετώντας ολοένα και πιο προσεχτικά τις διατροφικές συνήθειες της μεγάλης κυρίας, η Wheeler παρατήρησε πως η βασίλισσα καθημερινά κατανάλωνε για πρωινό μια πάστα(!) μαζί με ζεστή σοκολάτα ή καφέ. Ωστόσο, το βράδυ ακολουθούσε ένα λιτοδίαιτο μενού που περιλάμβανε μια σούπα και συχνά λίγο κοτόπουλο. Κατάφερνε έτσι να διατηρεί τη σιλουέτα της, χωρίς να στερεί από τον ουρανίσκο της γευστικές απολαύσεις. Στη συνέχεια, με λίγη έρευνα και με τη βοήθεια ενός διακεκριμένου διατροφολόγου, κατέληξε στη δημιουργία της Marie Antoinette Diet (την οποία αποκαλεί MAD για συντομία) η οποία εστιάζει στο πως μπορείς να χάσεις κιλά, τρώγοντας τούρτες και λοιπά γλυκά. Στις σελίδες του ομώνυμου βιβλίου της που μόλις κυκλοφόρησε κρύβεται και η συνταγή της σούπας που γεύονταν για βραδινό η βασίλισσα. Το κύριο μότο είναι πως δεν έχει σημασία τι τρως, αλλά πως το τρως.

Μέχρι να το πάρουμε πάντως στα χέρια μας, εμείς θα τρώμε παντεσπάνι με λίγες λιγότερες ενοχές.

*Το βιβλίο The Marie Antoinette Diet μπορείτε να το προμηθευτείτε online εδώ

 

let them eat cake 1

 

let them eat cake 3

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα