«Οικονομία: γνώση… με αξία!»: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Citi για μαθητές του δημοτικού κλείνει τα δέκα του χρόνια

Το Πρόγραμμα Οικονομικής Εκπαίδευσης της Citi, το οποίο υλοποιείται σε δημοτικά σχολεία σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, με τον τίτλο: «Οικονομία: γνώση… με αξία!», άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά ακριβώς πριν από δέκα χρόνια – η επέτειος αυτή συμπίπτει και με τον εορτασμό των 50 χρόνων παρουσίας της Citi στην Ελλάδα.

Στόχος του η εξοικείωση των μαθητών με τις βασικές οικονομικές έννοιες που επηρεάζουν την καθημερινή τους ζωή, ώστε να εξελιχθούν σε ενημερωμένους πολίτες που διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα οικονομικά τους, μέσω ενός δημιουργικού παιχνιδιού και των παιδαγωγικών μεθόδων που εφαρμόζει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.

Αναλυτικά στο πρόγραμμα έχουν πάρει μέρος περισσότερες από 2.200 σχολικές τάξεις του Δημοτικού με τη συμμετοχή 58.000 μαθητών και 700 εργαζομένων της Citi, οι οποίοι το υποστηρίζουν εθελοντικά.

Τα φετινά προγράμματα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο και θα διαρκέσουν μέχρι και τον Μάιο, ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν συνολικά περίπου 4.000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων και καθηγητές.

Για δεύτερη συνεχή φορά θα πραγματοποιηθεί έκθεση στο Παιδικό Μουσείο στο τέλος της σχολικής χρονιάς και η οποία θα παρουσιάζει τα έργα των συμμετεχόντων μαθητών στο πρόγραμμα και τις ιδέες τους για την επίλυση επίκαιρων ζητημάτων που σχετίζονται με την οικονομία.

Τα συμπεράσματα του προγράμματος: 

-Οι μαθητές Α΄ και Β΄ Δημοτικού εμφανίζονται περισσότερο υπεύθυνοι ως προς τη διαχείριση και αξιοποίηση του εικονικού «προϋπολογισμού» που τους διατίθεται.

-Οι μαθητές Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού είναι περισσότερο συνειδητοποιημένοι ως καταναλωτές.

-Οι μαθητές Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού πιο ευαισθητοποιημένοι σε προβλήματα της κοινωνίας μας και έτοιμοι να προτείνουν λύσεις αντιμετώπισής τους.

-Όλοι πιστεύουν ότι με τη συνεργασία, την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη και με οδηγό το κοινό καλό θα μπορέσει να ξεπεραστεί η κρίση και να δημιουργηθεί ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, το 75% όλων που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα αυτό, εξοικειώνονται με βασικές έννοιες της οικονομίας, μαθαίνουν να ιεραρχούν τις ανάγκες τους, να διαχειρίζονται τα χρήματά τους, κατανοούν τη σημασία της αποταμίευσης και γίνονται σωστοί καταναλωτές. Τέλος, εξασκούνται στην ομαδική εργασία, στη διαπραγμάτευση και στην επίλυση προβλημάτων. 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Citi:
Μανίνα Μενιδιάτη: 210 8186274., maria.s.menidiati@citi.com
Μαριλένα Μάκρη: 210 8186408, marilena.makri@citi.com

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο:

www.hcm.gr

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα