Η Marilyn Monroe ήταν πρωτοπόρος και σε θέματα διατροφής

Είναι δύσκολο να φανταστούμε μια εποχή όπου η διατροφή και πιο συγκεκριμένα το πρωινό δε μας απασχολούσε. Κι όμως αυτή η εποχή δεν ήταν τόσο μακριά. Μπορεί να αρχίσαμε να κρατάμε σημειώσεις για το τι είναι καλό να τρώμε κάθε πρωί όταν είδαμε τη φανταστική σιλουέτα της Gwyneth Paltrow, αλλά η εικονική Marilyn Monroe ακολουθούσε μια πρωτοπόρο διατροφή πριν καν γίνει mainstream.

Η Monroe περιέγραψε με λεπτομέρεια την καθημερινή διατροφή της σε μια συνέντευξη που έδωσε το 1952 (μόλις 63 χρόνια πριν). Η ίδια δήλωσε τα ακόλουθα: «Πρωινό. Μου έχουν πει ότι οι διατροφικές μου συνήθειες είναι εντελώς παράξενες αλλά δεν το νομίζω. Πριν κάνω το πρωινό μου ντους, ζεσταίνω μια κούπα γάλα σε ένα πιάτο που κρατάω στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου. Όσο είναι καυτό, ρίχνω δυο ωμά αυγά μέσα στο γάλα, τα ανακατεύω με ένα πιρούνι και πίνω το μίγμα όσο ντύνομαι. Συμπληρώνω αυτό το μίγμα με ένα πολυβιταμινούχο χάπι και αμφιβάλλω αν κάποιος γιατρός μπορεί να συστήσει ένα πιο θρεπτικό πρωινό για μια εργαζομένη γυναίκα που βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση. Το δείπνο μου στο σπίτι είναι εντελώς απλό. Κάθε βράδυ περνάω από το supermarket που υπάρχει κοντά στο ξενοδοχείο και αγοράζω μια μπριζόλα, παιδάκια ή συκώτι, τα οποία ψήνω στο φούρνο του δωματίου μου. Συνήθως συνοδεύω το κρέας μου με 4-5 ωμά καρότα και αυτό είναι όλο. Πρέπει να είμαι μισή κουνέλι, καθώς ποτέ δεν βαριέμαι να τρώω ωμά καρότα.

Επίσης η αγαπημένη ηθοποιός είχε προσθέσει το εξής: «Υποθέτω είναι καλό πράγμα που τρώω ελαφρά κατά τη διάρκεια της ημέρας γιατί πρόσφατα ανέπτυξα τη συνήθεια να σταματάω για παγωτό στο δρόμο προς το σπίτι μετά τα βραδινά μαθήματα υποκριτικής. Είμαι σίγουρη ότι δε θα μου επέτρεπα να υποκύψω στον πειρασμό αν η διατροφή μου δεν αποτελούταν σχεδόν αποκλειστικά από πρωτεΐνες».

Βρίσκουμε τη διατροφή της Marilyn πολύ πιο ενδιαφέρουσα από τις διατροφικές συνήθειες της εποχής που περιλάμβαναν αηδιαστικό ζελέ και κομμάτια τυριού από πάνω (μπλιαχ), όμως παρά τις πρωτεΐνες η διατροφή της στερούταν πολλών λαχανικών. Η ημερήσια προτεινόμενη μερίδα λαχανικών είναι 2-3 κούπες σύμφωνα με τους ειδικούς, ενώ εκείνη κατανάλωνε μόνο 4-5 καρότα, για να μην αναφέρουμε ότι δε μιλάει πουθενά για πράσινες σαλάτες. Όσο για τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής όλοι ξέρουμε πως σχεδόν ποτέ δεν είναι αυτό που φαίνονται.

Στην εποχή μας οι περισσότεροι δοκιμάζουμε διάφορες διατροφές εμπνευσμένες από τους αγαπημένους μας επωνύμους και τις μοιραζόμαστε στο internet για να τις δει το ευρύ κοινό. Κι ακόμη κι αν έχουμε δοκιμάσει κι εμείς μερικές θα πούμε ευγενικά όχι στο μίγμα της Marilyn από αυγά και γάλα και αντ’αυτού θα απολαύσουμε το αγαπημένο μας smoothie.

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί είναι πολύ ωραίο να τρως

Η γνωστή διαιτολόγος Νάσια Πασχαλέρη δίνει την τέλεια διατροφή κατά της κυτταρίτιδας!

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα