Ελεονώρα Μελέτη: Η διατροφή που ακολουθεί και τα μυστικά της που κάνουν την διαφορά!

Η Ελεονώρα Μελέτη είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο ωραίες γυναίκες της εγχώριας showbiz. Πέρα από την ομορφιά της, εντύπωση προκαλεί και το καλογυμνασμένο σώμα της. Είναι γνωστό, πως η παρουσιάστρια αγαπάει ιδιαίτερα την άσκηση και κυρίως τα θαλάσσια σπορ, κάτι που σαφώς την βοηθάει να κρατιέται σε φόρμα. Πέρα από την γυμναστική όμως, για να καταφέρεις να έχεις ένα γυμνασμένο και υγιές σώμα πρέπει να προσέχεις και την διατροφή σου.  Η Ελεονώρα, μετά από σχετικά μηνύματα που δέχτηκε, ανάρτησε στο blog της eleonorameleti.com.gr ένα άρθρο στο οποίο αναφέρει τα μυστικά της διατροφής της, αλλά και δικά της μυστικά. Όπως θα δείτε και παρακάτω, δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη διατροφή, αλλά με εναλλακτικές προτάσεις, καθώς η παρουσιάστρια δεν τρώει κρέας. Η διατροφή της έχει ως εξής: Πρωινά: ένα αυγό ολόκληρο και 4 ασπράδια σε ομελέτα φούρνου με κόκκινη πράσινη πιπεριά , ξερό κρεμμύδι, λίγο λάδι, μία φέτα σολωμό καπνιστό και δύο ακτινίδια. Ή δύο φέτες ψωμί ζέας με μείγμα επάλειψης ( υπάρχει η συνταγή στη κατηγορία «διατροφής και οικολογία») ή τηγανίτες από βρώμη με μέλι και καρύδια ( υπάρχει η συνταγή στην κατηγορία «διατροφή και οικολογία») Σνακ: Μία φέτα κέικ μπανάνας, χωρίς αλεύρι , ζάχαρη , αυγά. Η συνταγή θα ανέβει σύντομα στο μπλογκ. Ή ρόφημα πρωτεΐνης αρακά ( υπάρχει κείμενο με τη συνταγή την κατηγορία fitness/sports –να τι πίνω για περισσότερη πρωτεΐνη και δύναμη) Ή φρούτα με ξηρούς καρπούςή ρυζογκοφέρτες με ταχίνι και μέλι . Τρώω δύο σνακ την ημέρα Κυρίως γεύματα: δύο φορές την εβδομάδα όσπρια ή λαδερό με λευκό τυρί και λίγο σύνθετο υδατάνθρακα, μία φορά την εβδομάδα ρύζι από κουνουπίδι ( υπάρχει συνταγή στην κατηγορία «διατροφή και οικολογία), μία φορά την εβδομάδα ζυμαρικό της αρεσκείας μου ή ριζότο με θαλασσινά, μία φορά την εβδομάδα μπιφτέκια λαχανικών με σαλάτα, δύο φορές την εβδομάδα ψάρι με σαλάτα και σύνθετο υδατάνθρακα , μια φορά την εβδομάδα ελεύθερο γεύμα . eleonora meleti people 150 (2) Παράλληλα, μοιράστηκε και τα δικά της μυστικά που κάνουν την διαφορά:

  • Εδώ και 2,5 χρόνια δεν τρώω καθόλου κόκκινο και λευκό κρέας. Τρώω ψάρι, συνήθως μεσογειακά μικρά ψάρια αφρού, όπως σαρδέλα και σκουμπρί, ή πεσκανδρίτσα, και λιγότερο τόνο ή σολομό. ( έχουν βαρέα μέταλλα, ειδικά αν είναι εισαγόμενα)
  • Πριν κόψω το κρέας, είχα διαβάσει αρκετά για το πως θα παίρνω όλα τα απαραίτητα συστατικά του οργανισμού και δεν ήταν μία απόφαση που πήρα επιπόλαια και χωρίς πρόγραμμα και προετοιμασία. Σε καμία περίπτωση δεν έκοψα το κρέας για να αδυνατίσω.
  • Κάνω δύο φορές το χρόνο αιματολογικές εξετάσεις για να δω πως όλες οι τιμές μου είναι φυσιολογικές.
  • Δεν πίνω καθόλου αναψυκτικά, ούτε καν σε κοινωνικές περιστάσεις. Θα πιω ωστόσο αλκοόλ, συνήθως τζιν με σόδα, ή κρασί, χωρίς όμως υπερβολές.
  • Προτιμώ ως πηγές υδατάνθρακα τον σύνθετο υδατάνθρακα, όπως το ρύζι, η πατάτα ή η γλυκοπατάτα, και αποφεύγω τελείως τα αλεύρια και τα ψωμιά.
  • Συνδυάζω σε όλα μου τα γεύματα 3 ομάδες τροφών. Πρωτεΐνη, υδατάνθρακα και λιπαρά.
  • Τρώω τουλάχιστον 4 με 5 φορές την ημέρα.
  • Όταν το πρόγραμμα μου έχει άσκηση, αντικαθιστώ το ένα γεύμα με ρόφημα φυτικής πρωτεΐνης αρακά , φυστικοβούτυρο και μπανάνα, αμέσως μετά την άσκηση.
  • Συνήθως ετοιμάζω από νωρίς τα γεύματα μου και τα παίρνω μαζί σε ειδικά τάπερ και τσάντες μεταφοράς τροφίμων. Ακόμα και αν ο χρόνος με πιέζει , δεν θα παραλείψω γεύμα, αλλά θα βολευτώ με κάτι υγιεινό που θα βρω έξω. Πχ έναν χυμό πορτοκάλι με λίγους ξηρούς καρπούς, ή κράκερ ολικής άλεσης με τυρί.
  • Γυμνάζομαι σχεδόν κάθε μέρα. Συνδυάζω αερόβια με αναερόβια άσκηση, γυμνάζω όλες τις μυϊκές ομάδες διαδοχικά και δεν ξεπερνώ τη μία ώρα άσκηση ημερησίως.
  • Μία φορά την εβδομάδα, θα φάω χαλαρά κάνοντας αποκλίσεις από το καθημερινό πρόγραμμα, τρώγοντας είτε γλυκό είτε κάποιο φαγητό λιγότερο υγιεινό.
Πηγή: Peoplegreece.com]]>

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα