Δείτε το πολύχρωμο σπίτι της σχεδιάστριας του brand Karavan, Μαριλούς Κατσώνη

Μια τόσο έντονη προσωπικότητα δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει μίνιμαλ σπίτι. Η σχεδιάστρια του brand Karavan, Μαριλού Κατσώνη, παρότι προσπαθεί, δεν καταφέρνει να ξεφύγει από τη μαξιμαλιστική φύση της.

karavan, spiti, marilou, katsoni, tefhos iouniouEξωστρεφής, κοινωνική και άκρως ομιλητική, θα πίστευε κανείς ότι το σπίτι της πλημμυρίζει από κόσμο τα Σαββατοκύριακα. Όμως, για τη Μαριλού Κατσώνη το σπίτι στου Φιλοπάππου αποτελεί το ησυχαστήριό της, εκεί όπου βάζει σε τάξη τις σκέψεις της και επαναφορτίζει τις μπαταρίες της. Ως κλασική Δίδυμος, άλλωστε, δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς.
Με υποδέχεται φορώντας μακρύ λευκό φόρεμα με λευκά διάτρητα λουλούδια και μαύρα φλατ μποτάκια. Από την εμφάνιση και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι η μόδα δεν είναι απλώς η δουλειά της αλλά τρόπος ζωής. «Από το νηπιαγωγείο είχα ήδη κόλλημα με τα ρούχα. Δεν ντυνόμουν ποτέ κοριτσίστικα, αλλά μου άρεσε να συνδυάζω το σορτσάκι μου με τα παπούτσια και το τσαντάκι μου. Θυμάμαι ότι μου άρεσαν πολύ τα κιτς ρούχα, δηλαδή έβλεπα τα παιδιά των Ρομά στο δρόμο και εντυπωσιαζόμουν με τις μακριές φούστες και τα τσόκαρα με τις χρυσές λεπτομέρειες που φορούσαν, αλλά η μητέρα μου δεν με άφηνε να πάρω τίποτα απ’ όλα αυτά. Βέβαια, όταν ψωνίζαμε για εμένα, με άφηνε να έχω δική μου άποψη».
Μόλις τελείωσε το σχολείο, ξεκίνησε να δουλεύει σε μια μπουτίκ με ρούχα. «Παράλληλα με τις σπουδές στο ΤΕΙ Γραφιστικής, ήμουν στο DNA Stars στο Σύνταγμα, ενώ παράλληλα εργαζόμουν στην ena productions και έκανα και εξωτερικές δουλειές ως στιλίστρια. Μόλις ολοκλήρωσα τη γραφιστική, αποφάσισα ότι δεν μ’ ενδιαφέρει αυτός ο χώρος και έκανα σχέδιο μόδας στη σχολή Βελουδάκη». Στα 18 της, μαζεύει χρήματα και κάνει το πρώτο της ταξίδι μόνη στην Αγγλία, μόνο και μόνο για να ψωνίσει. Θυμάται χαρακτηριστικά ότι μπήκε στο Topshop και πόνεσε το κεφάλι της. «Δεν το πίστευα ότι βρισκόμουν εκεί. Ψώνιζα για τέσσερις ημέρες, χάλασα και την τελευταία λίρα που είχα και γύρισα πίσω».
karavan, spiti, marilou, katsoni, tefhos iouniou Αν και γενικά το στιλ της στα ρούχα είναι πιο boho, στο σπίτι της προσπαθεί να είναι λίγο πιο μίνιμαλ, αν και δεν τα καταφέρνει πάντα. «Εννοείται ότι η αγάπη μου για τα prints βγαίνει πάλι. Με νικάει αυτό που έχω. Στο σπίτι μου κυριαρχεί ένα πολύ μεγάλο ξύλινο τραπέζι, το οποίο έχει πάντα λουλούδια και κάποια σουπλά που μου έχουν φέρει από το Μαρόκο. Από την άλλη πλευρά έχω έναν παλιό Chesterfield καναπέ, που του αλλάζω ύφασμα ανά δύο χρόνια και τώρα τον έχω “ντύσει” με πράσινο tweed, ενώ έχω δύο χαλιά: ένα λουλουδάτο και ένα άλλο, πορτοκαλί».
Όλα τα υπόλοιπα τα έχει επιλέξει σε λευκές αποχρώσεις. Λευκές κουρτίνες, λευκοί τοίχοι, ενώ θα μπορούσες να πεις ότι υπάρχουν κάποιες –όπως τις χαρακτηρίζει– κιτς λεπτομέρειες, όπως το χρυσό μπολ που φιλοξενεί τις επίσης λευκές πετσέτες στο μπάνιο. «Ακόμα δεν το έχω τελειώσει. Δηλαδή ούτε πίνακες δεν έχω. Μου αρέσει να το κάνω σιγά σιγά».
Το σπίτι στου Φιλοπάππου, όπου μετακόμισε πριν από έξι μήνες περίπου, το διάλεξε κυρίως για να είναι κοντά στη δουλειά αλλά και γιατί της προσφέρει την ηρεμία που τόσο αποζητά. «Μου άρεσε που έφευγα από το ατελιέ και άφηνα πίσω μου το Κέντρο, αλλά μου αρέσει κι εδώ που είμαι τώρα, γιατί είναι πολύ ήρεμα».
Διαβάστε όλη τη συνέντευξη και δείτε όλες τις φωτογραφίες στο νέο InStyle που κυκλοφορεί.
]]>

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα