Damage Control: 5 tips για εσάς που έχετε καταστρέψει τα μαλλιά σας

Είναι γεγονός πως για χρόνια συμπεριφερόμαστε στα μαλλιά μας σαν να θέλουμε να τα δολοφονήσουμε. Τα βάφουμε , τα ξαναβάφουμε, τους πετάμε καυτό αέρα. Όλα αυτά βέβαια αντικατοπτρίζουν τη ψυχολογία κάθε γυναίκας και δεν είναι τυχαίο για παράδειγμα πως σε κάθε χωρισμό ξεσπάμε εκεί. Η αλλαγή στο χτένισμα, το κούρεμα, το χρώμα αποτελεί πάντα πηγή ανανέωσης για όλες τις γυναίκες. Τι θα πρέπει να προσέξουμε όμως ώστε να μη πληρώσουμε όλες αυτές τις διεργασίες, «με τα μαλλιά της κεφαλής μας»;

· Κάντε σωστή έρευνα πριν καταλήξετε στο κομμωτή που θα εμπιστευτείτε διότι δεν είναι όλοι κατάλληλοι για την κάθε μία από εμάς. Κάποιος με πείρα που θα γνωρίζει ποιό κούρεμα σας ταιριάζει , δίνοντας σας σωστές συμβουλές για το τι χρειάζονται τα δικά σας μαλλιά και για το πως θα τα περιποιείστε και μόνη σας, θεωρείται ιδανικός. Κουρευτείτε τακτικά. Το κατάλληλο διάστημα σύμφωνα με τους ειδικούς είναι από έξι έως δώδεκα εβδομάδες ανάλογα με το πόσο γρήγορα μακραίνουν.

· Δεν είναι όλα τα προϊόντα για τα μαλλιά όμοια. Τα προϊόντα κομμωτηρίου μπορεί να είναι πιο ακριβά αλλά θα σας δικαιώσουν εφόσον τα χρησιμοποιείτε τακτικά. Το ελαιόλαδο επίσης είναι πάντα το καλύτερο φάρμακο για τα μαλλιά σας. Κάντε μία μάσκα την εβδομάδα και τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα.

· Η καθημερινή χρήση σαμπουάν δεν είναι λύση ούτε όταν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά. Επιλέξτε σαμπουάν με ισορροπημένο pΗ. Τη στιγμή που λούζεστεσυμπεριφερθείτε στα μαλλιά σας σαν να είναι από μετάξι. Κάντε μασάζ ξεκινώντας από τις ρίζες έως τις άκρες. Ποτέ μην μαζεύετε όλο το σαμπουάν στη κορυφή του κεφαλιού σας. Το κοντίσιονερ είναι ιδανικό για κάθε τύπο μαλλιών όπως επίσης μία καλή μαλακτική κρέμα θεωρείται απαραίτητη.

· Να είστε πιο προσεκτικές όταν τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα. Τότε είναι που σπάνε πιο εύκολα. Μην τα τρίβετε με μίσος στην πετσέτα. Χρησιμοποιείστε χτένα με αραιά δόντια ώστε να τα ξεμπλέξετε. Κρατήστε αποστάσεις από το πιστολάκι των μαλλιών σας όταν τα στεγνώνετε, βάζοντάς το στη χαμηλότερη θερμοκρασία. Μην τραβάτε τα μαλλιά σας. Αποφύγετε συνεχόμενα χτενίσματα όπως επίσης και το συνεχές μάζεμα.

· Ενισχύστε τη διατροφή σας με βιταμίνες. Τα ωμέγα-3 λιπαρά που υπάρχουν στα ψάρια, είναι το κυριότερο συστατικό που προσφέρουν λάμψη. Τροφές όπως καρύδια, λιναρόσπορος, αβοκάντο αυγά, αποβουτυρωμένο γάλα και πράσινο τσάι συνεισφέρουν στην υγεία των μαλλιών σας. Επιδοθείτε επίσης στην κατανάλωση καφεΐνης η οποία μειώνει σταδιακά τα επίπεδα της DHT- που οφείλονται στην τριχόπτωση.

Διαβάστε ακόμη: 

Αυτά τα προϊόντα ΔΕΝ πρέπει να τα ξεχάσετε στις διακοπές σας

Επιτέλους! Ποια Ελληνίδα τόλμησε τα rainbow μαλλιά;

Τι σκέφτεται μια beauty editor στην παραλία

Αντηλιακά για εσάς που… μισείτε τα αντηλιακά

Δεν βρίσκετε μολύβι χειλιών; Φταίει η Kylie Jenner!

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα