Can i get an amen? Το τέλειο χτένισμα χωρίς σεσουάρ

Το styling είναι βαρετό και σας το λέω εγώ που ίσιωνα τα μαλλιά μου κάθε μέρα ή κάθε δεύτερη μέρα αν ήμουν τυχερή και δεν χαλούσαν στον ύπνο (εδώ Χριστίνα η Χρόνη). Βλέπετε, έχω την ατυχία να μην έχω καλά μαλλιά. Τι εννοώ με το καλά… Δεν κρατούν το χτένισμα γιατί είναι λεπτά και σγουρά, φριζάρουν ακόμα κι αν φταρνιστώ και γενικά δεν συνεργάζονται. Φυσικά κάποια στιγμή τα ισιώματα έπρεπε να σταματήσουν γιατί διαφορετικά δεν θα έμενε τρίχα στο κεφάλι μου, είμαι και ξανθιά, καταλαβαίνετε. Προσπάθησα λοιπόν και ρώτησα και δοκίμασα και γέλασα και κατέληξα α) στην τέλεια αλογοουρά για την οποία θα σας μιλήσω άλλη φορά (funny story) και β) στο τέλειο χτένισμα ΧΩΡΙΣ σεσουάρ και για αυτό θα σας μιλήσω σήμερα. Πάει κάπως έτσι…

Ξεκινάμε με καλό λούσιμο και σωστά προϊόντα. Αν όπως εγώ, έχετε λεπτά και σγουρά μαλλιά ή λεπτά και ίσια η χοντρά και ατίθασα ξέρετε καλά πως όλα ξεκινούν από το σαμπουάν και το conditioner. Εκεί γίνεται η αρχή και η καλή αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Ας μην πολυλογώ, όποιος και αν είναι ο τύπος των μαλλιών σας το σαμπουάν και το conditioner Elvive Extraordinairy Oil θα σας κάνουν να τα προσκυνήσετε. Seriously, μιλάμε για τέλεια απαλότητα, καθόλου βάρος, απίστευτη λάμψη και μυρωδιά to die for.

elvive sampouan extraordinairy oil loreal

Συνεχίζουμε με έναν προϊόν ενάντια στο φριζάρισμα σε βρεγμένα μαλλιά. Δοκίμασα πολλά και βρήκα πως καλύτερο για τα δικά μου μαλλιά είναι το Fluidissime Spray ενάντια στο φριζάρισμα της Kerastase μέχρι που μίλησα και με άλλες beauty editors που το δοκίμασαν. Δεν κάνει μόνο στα δικά μου μαλλιά, κάνει σε όλα (είμαστε πολύ diverse group εμείς οι μπιγιούτιζ). Μην παραλείψετε αυτό το βήμα ακόμα και αν τα μαλλιά σας δεν φριζάρουν ιδιαίτερα. Αυτό είναι που θα κάνει τη διαφορά ανάμεσα στο ατημέλητο και το επιμελώς ατημέλητο.

kerastase fluidissime anti frizz frizarisma spray

Προχωρούμε στον ψηλό κότσο. Εδώ σας είπα γιατί ο ψηλός κότσος είναι φίλος μας. Προσθέστε και το styling στη λίστα με τα προτερήματά του. Πιάστε τα μαλλιά σας σε έναν πολύ ψηλό κότσο στριφογυρίζοντας τα γύρω από τον εαυτό τους (οι ξένοι το λένε bun εμείς μπιφτέκι, μην γελάτε) και ΠΡΟΣΟΧΗ μην βάλετε λαστιχάκι αλλά invisibobble. Τα είναι αυτό ρωτάτε; Είναι το σπιράλ ελαστικό κατασκεύασμα που βρίσκετε στα Sephora αποκλειστικά και δεν κάνει σπάσιμο στα μαλλιά. Κανένα σπάσιμο, όσο σφιχτά και αν τα πιάσετε. Αν δεν έχετε ή δεν θέλετε να έχετε invisibobble (εσείς χάνετε) πιάστε τα μαλλιά σας με ένα κλαμερ αλλά σε καμία περίπτωση με λαστιχάκι.

invisibobble lastixakia

Περιμένετε να στεγνώσουν… αν έχετε το χρόνο αφήστε τα πιασμένα όλη την ημέρα ή κοιμηθείτε με τον κότσο. Αν ωστόσο έχετε πάρα πολλά μαλλιά που δεν στεγνώνουν sorry, θα πρέπει να επιστρατεύσετε το σεσουάρ, δεν είμαστε μάγοι, τα δικά σας μαλλιά θέλουν θερμότητα.

Bumble-and-bumble-Surf-Infusion sprei alatonero ladi

Όταν έρθει η ώρα να τα αφήσετε κάτω απλά ψεκάστε με λίγο αλατόνερο για ελάχιστο κράτημα και maximum υφή. Οποιοδήποτε αλατόνερο κάνει αλλά προσωπικά έχω λατρέψει το Surf Infusion της Bumble and Bumble που περιέχει λάδι κι έτσι δεν είναι πολύ σκληρό με τα λεπτά και εύθραυστα μαλλιά μου. Και κάτι τελευταίο, αν κάνετε αυτή τη διαδικασία το πρωί με το που ξυπνήσετε, ξεκινήσετε για τη δουλειά και λύσετε τον κότσο σας παραγγέλνοντας τον πρώτο καφέ στο γραφείο θα ενθουσιαστείτε. Can I get an amen?!

Δείτε ακόμα:

Αντιγράψτε τα μαλλιά των celebrities, για το απόλυτο street style look

Μας ρωτήσατε: Τα νύχια μου έχουν βάψει από τα σκούρα βερνίκια, τι μπορώ να κάνω;

DIY Time: Πώς να φτιάξετε το πιο elegant body scrub

Bye Bye Smoky eye: Πως θα τραβήξτε τα βλέμματα

Breaking News! H Poppy Delevingne είναι το πρώτο Jo Malone London Girl

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα