Αυτός είναι ο λόγος που πεινάτε όλη την ώρα

Την μια μέρα λέτε, «είμαι καλά» τρώγοντας μόνο δύο tiny σαντουιτσάκια με ελάχιστα κομμάτια αγγούρι για γέμιση ενώ την επόμενη μέρα καταβροχθίζετε δύο αβγά, επτά κομμάτια τοστ, ένα ολόκληρο αβοκάντο και κίτρινο τυρί extra αλατισμένο;

Όλες αυτές οι διακυμάνσεις στην πείνα σας δεν είναι καθόλου αλλόκοτες και παράξενες – ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι η όρεξή σας εξαρτάται από ένα δισεκατομμύριο διαφορετικούς παράγοντες.

Παρακάτω σας απαριθμούμε μερικές αιτίες που προκαλούν αυτήν την «αναταραχή» στον οργανισμό μας:

1. Διάθεση 

Αν είστε λυπημένη, νιώθετε μόνη, θυμωμένη, αγχωμένη ή χαρούμενη, τι είναι αυτό που κάνετε συνήθως; Τρώτε (το πιο πιθανό) ή κάθεστε και κυλιέστε στην θλίψη σας, χωρίς ούτε μια μπουκίτσα (σχεδόν απίθανο).

2. Περίοδος

Βέβαια όλες το γνωρίζετε αυτό το «δράμα» της Δύσκολης μέρας και των παράξενων και απρόσμενων ορέξεων την διάρκεια της περιόδου. Οι ορμόνες σας μετατρέπουν το στομάχι σας σε ένα απύθμενο πηγάδι – για σοκολάτα, κυρίως, αλλά και για ότι άλλα είναι πλούσιο σε ζάχαρη.

3. Ώρα της ημέρας

Είναι και αυτοί οι άνθρωποι που δεν έχουν καμία επιθυμία να φάνε το πρωί. Είναι και άλλοι που μπορούν να ξυπνήσουν στις 3π.μ. και να κατασπαράξουν ένα πακέτο πατατάκια, δρακουλίνια και άλλα τέτοια «νόστιμα και υγιεινά». Τέλος είναι και αυτοί που φωνάζουν «Είμαι ξύπνιος. Feed Me».

Άρα που καταλήγουμε; ΝΑΙ ΝΑΙ δεν φταίτε εσείς, αλλά τι μπορείτε να κάνετε για αυτό; Όταν νιώθετε ότι πεινάτε ενώ μόλις έχετε φάει, πιείτε ένα με δύο ποτηράκια νερό και θα σας περάσει για λίγο αυτή η έξαψη που σας κατακλήζει. Επίσης όταν έχετε ένα πακέτο με μπισκότα μπροστά σας, να φάτε μόνο ένα, άντε και δύο, όοοχι τρία, πέντε, εφτά (!). Δημιουργήστε μια απόσταση ανάμεσα σε εσάς και στο φαγητό.

– Της Τζένης Πάλλη

Διαβάστε ακόμα:

15 τύποι αντρών που αξίζει να ασχοληθείτε

Celebrity News 30/03: Αυτά είναι τα νέα που πρέπει να ξέρετε σήμερα

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα