Αυτή είναι η πιο ωραία συνταγή για πάβλοβα

Η Ρένα Οροκλού δημιουργεί γλυκά για όλους. Για όσους δεν αντιστέκονται στη ζάχαρη, για τους vegan, για τους πολλούς που χρειάζονται έξτρα δόσεις ενέργειας ή για αυτούς που θέλουν οπωσδήποτε super foods στο επιδόρπιό τους. Δείτε μία από τις συνταγές της. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ Πάβλοβα με φράουλες ή φρούτα εποχής (10-12 τεμάχια) Υλικά Για τη μαρέγκα 100 γραμμ. ασπράδια αυγού 100 γραμμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 100 γραμμ. ζάχαρη άχνη 1 πρέζα αλάτι 1/2 κ.σ. λευκό ξίδι Για την κρέμα 200 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (αντί για κρέμα γάλακτος ζωικής προέλευσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φυτική κρέμα που περιέχει λίγη ζάχαρη) 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη 2-3 σταγόνες βανίλια Για το γαρνίρισμα Φρέσκες φράουλες ή άλλα φρέσκα φρούτα της εποχής και της αρεσκείας μας Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100-110οC, στον αέρα. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ με το σύρμα, σε μεσαία προς μεγάλη ταχύτητα. Μόλις αρχίσουν να ασπρίζουν και να φουσκώνουν, κρατώντας μεσαία ταχύτητα, προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και το αλάτι. Χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ, συνεχίζουμε ρίχνοντας την άχνη και το ξίδι. Δυναμώνουμε ταχύτητα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Στρώνουμε μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τη μαρέγκα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Φτιάχνουμε μικρές φωλιές (σε απόσταση τουλάχιστον 5 εκ. μεταξύ τους). Υπολογίζουμε ότι το τελικό μέγεθός τους είναι αυτό που δημιουργούμε εξαρχής. Ψήνουμε τις μαρέγκες σε χαμηλό φούρνο για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο και τις αφήνουμε μέσα να κρυώσουν. Έπειτα, τις αφήνουμε για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου (διατηρούνται εκτός ψυγείου σε καλά κλεισμένο μπολ, μακριά από υγρασία, πάνω από μήνα). Για το γαρνίρισμα, χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και την άχνη στο μίξερ με το σύρμα, μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Προσοχή, αν τη χτυπήσετε πολύ, «κόβει»! Ψιλοκόβουμε τα φρούτα και γεμίζουμε τις φωλιές. Γαρνίρουμε με τη σαντιγί και προσθέτουμε κι άλλα φρούτα. Η πάβλοβα είναι γλυκό άμεσης κατανάλωσης. Αν τη φτιάξουμε και τη διατηρήσουμε στο ψυγείο πάνω από ώρα, θα την καταστρέψουμε! Δείτε κι άλλες συνταγές στο τεύχος Ιουλίου που κυκλοφορεί.]]>

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα