Αυτές είναι όλες οι τεχνικές για να βάψετε τα μαλλιά σας

Η βαφή των μαλλιών έχει περάσει τα τελευταία χρόνια σε ένα διαφορετικό επίπεδο. Μέχρι πρότινος, στο κομμωτήριο ζητούσαμε είτε βαφή είτε ανταύγειες και μπαλαγιάζ όπου το έκαναν. Πλέον έχουμε τόσες επιλογές που πολλές μας στέλνουν mail μπερδεμένες για το τι ακριβώς είναι τι. Επιχειρήσαμε να ξεδιαλύνουμε το τοπίο εδώ, στο αφιέρωμά μας για τα μαλλιά όμως η L’ Oréal Professionnel το έκανε καλύτερα.

Φυσικά και το έκανε καλύτερα και μας έδωσε αυτό το διάγραμμα που παραθέτει ξεκάθαρα όλες τις τεχνικές εξηγώντας σε τι αντιστοιχεί η κάθε μια. Ας τις δούμε μαζί.

Dip dye
Μοιάζει σα να έχετε βουτήξει τις άκρες των μαλλιών σας σε βαφή. Δεν έχει σημασία αν είναι πιο σκούρα ή πιο ανοιχτή. Απλά πρέπει να έχει μεγάλη διαφορά και αντίθεση από τα υπόλοιπα μαλλιά.

Ombre
Είναι η δημοφιλέστερη τεχνική κατά την οποία τα μαλλιά ανοίγουν σχεδόν από τη μέση και κάτω δημιουργώντας ένα ανοιχτότερο, ντεγκραντέ αποτέλεσμα.

Shadow Illusion
Μοιάζει με το ομπρέ αφού έχει και αυτό ντεγκραντέ αποτέλεσμα μόνο που το χρώμα ξεκινά από πολύ ψηλά, πολύ κοντά στη ρίζα.

Ombres Nature
Εδώ μιλάμε για ανοιχτόχρωμες ανταύγειες επάνω σε σκουρότερη βάση. Όχι όμως ανταύγειες που ξεκινούν από τη ρίζα αλλά που μιμούνται την τεχνική του ομπρέ.

Sombre
To sombre είναι το ακριβώς αντίθετο από το Ombres Nature. Σκούρες ανταύγειες επάνω σε ανοιχτόχρωμη βάση που με ντεγκραντέ αποτέλεσμα.

Splashlights
Σκεφτείτε το σαν ένα dip dye στο κέντρο των μαλλιών που τα κάνει να μοιάζουν σα να τα έχει φωτίσει ο ήλιος σε μια λωρίδα.

Καταλάβατε τις διαφορές; Σπεύσατε λοιπόν στον κομμωτή σας ενημερωμένες και αποκτήστε το χρώμα με την τεχνική που πραγματικά θέλετε.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα