Αυτές είναι οι 10 καλύτερες αντιοξειδωτικές τροφές

H αποτοξίνωση έχει γίνει πλέον τάση, συμπεριλαμβάνοντας όλους τους τύπους νηστείας και διατροφής που μπορούμε να φανταστούμε. Δυστυχώς, οι πιο πολλές μορφές που υπάρχουν δεν είναι ασφαλείς, ούτε για εμάς αλλά ούτε και για την υγιή λειτουργία του σώματός μας. Αν θέλετε πραγματικά να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας, παρακάτω θα δείτε μια λίστα με 10 βασικά προϊόντα που αν προσθέσετε στη διατροφή σας το σώμα σας θα απαλλαγεί τελικά από τις τοξίνες.

Αβοκάντο

Αγαπάτε τόσο το αβοκάντο ώστε να προσθέτετε μια φετούλα σχεδόν σε κάθε φαγητό που τρώτε; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αισθάνεστε ένοχοι για αυτό. Το αβοκάντο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένης της γλουταθειόνης, η οποία αποτοξινώνει τον οργανισμό από τις βλαβερές τοξίνες. Με τη μείωση των χημικών ουσιών και τοξινών, το σώμα σας θα είναι υγιές και θα αισθάνεστε καλύτερα.

Cranberries

Εκτός του ό,τι καταπολεμούν ουρολοιμώξεις, μπορούν επίσης να αποβάλλουν τις τοξίνες από το σώμα. Είναι επίσης γνωστά γα την αντιβακτηριδιακή τους δράση.

Λάχανο

Το λάχανο είναι πλούσιο σε θειάφι το οποίο είναι σημαντικό στη διάσπαση τοξινών από τον οργανισμό. Το θειάφι μας βοηθά να απαλλαγούμε από κατάλοιπα εγκλωβισμένων ουσιών, όπως των φυτοφαρμάκων.

Λεμόνια

Δεν είναι μόνο πως είναι νόστιμα σε ποτά και στις περισσότερες συνταγές, αλλά είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Το λεμόνι προστατεύει το συκώτι και καταπολεμά τις βλαβερές τοξίνες από το σώμα. Η τακτική τους χρήση μπορεί να βελτιώσει την υγεία γενικότερα.

Μπρόκολο

Αν δεν σας αρέσει θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Είναι και αυτό γεμάτο από αντιοξειδωτικά που καθαρίζουν το σώμα σας. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε ένζυμα που συνεισφέρουν στη καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Σκόρδο

Είναι πλούσιο σε θειάφι και θεωρείται ακόμα μία τροφή που συμβάλλει στο καθαρισμό του σώματός σας. Έχει επίσης αντιβιοτικές ιδιότητες.

Παντζάρια

Μπορούν να συνδυαστούν σε πολλές και διαφορετικές συνταγές ή ακόμα και να καταναλώνονται ωμά. Όχι μόνο είναι αντιοξειδωτικά αλλά είναι και πλούσια σε βιταμίνες οι οποίες βοηθούν στη προστασία του ήπατος και του πεπτικού συστήματος.

Γκρέιπφρουτ

Αυτό το θαυματουργό φρούτο βοηθά στο καθαρισμό του πεπτικού συστήματος και προστατεύει από πέτρες στα νεφρά. Είναι γνωστό επίσης για τη χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και θερμίδες που διαθέτει οπότε και θεωρείται ιδανικό για δίαιτες.

Ηλιόσποροι

Δεν είναι μόνο ένα ωραίο σνακ αλλά μπορούν να αποτοξινώσουν το ήπαρ. Εκτός από αυτό, προστατεύουν από τη χοληστερόλη- γνωστή για τη βλαβερή δράση που έχει στον οργανισμό.

Φακές

Συμβάλλουν στον καθαρισμό του πεπτικού συστήματος, μειώνουν τη χοληστερόλη και βοηθούν στην εξισορρόπηση των σακχάρων στον οργανισμό.

Διαβάστε ακόμη: 

Cressida Bonas: Στρέφεται στην υποκριτική μετά τον χωρισμό της από τον πρίγκιπα Harry

Βρήκαμε τα ωραιότερα μαγιό που κοστίζουν μέχρι 40 ευρώ

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα