Daniel Boulud: ποιο είναι το αγαπημένο comfort food του καπετάνιου των γεύσεων
Daniel Boulud/Instagram

Μεγαλωμένος σε φάρμα κοντά στη Λυών της Γαλλίας, ο Daniel Boulud, εργάστηκε για μεγάλους σεφ όπως ο Roger Vergé και ο Micher Guérard πριν ξενιτευτεί στη Νέα Υόρκη.

Daniel Boulud/Instagram

Σήμερα ο Boulud διευθύνει εστιατόρια σε εννέα διαφορετικές πόλεις σε όλον τον κόσμο, από το Μαϊάμι μέχρι τη Σιγκαπούρι, το Ντουμπάι και τα Νασάου. Η κορωνίδα των εστιατορίων του βρίσκεται στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και φέρει το όνομά του, Daniel, ενώ έχει βραβευτεί με δύο αστέρια Michelin.

H είσοδος του “Daniel” στη Νέα Υόρκη

Για αυτόν η Νέα Υόρκη είναι η πόλη που μένει και έχει τα περισσότερα εστιατόριά του. Εκεί αξιοποιεί με τους συνεργάτες του στο έπακρο τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του φαγητού, με μάγειρες από διαφορετικές κουλτούρες που εμπλουτίζουν τις κουζίνες των εστιατορίων του με νέες γεύσεις.

Όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού Food & Travel, που κυκλοφορεί σήμερα με τη Realnews, να μας πει ποιο είναι το αγαπημένο του comfort food απάντησε:

“Μου αρέσει πολύ το ψωμί, αλλά πάντα έχω στο σπίτι αβοκάντο. Το κόβω στα δύο, προσθέτω λίγο βαλσαμικό ξίδι, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και το τρώω αντί για επιδόρπιο. Έχω μάλιστα έναν προμηθευτή στο Queens που φέρνει αβοκάντο απευθείας από το Μεξικό. Τα αφήνει να ωριμάσουν μέχρι να αποκτήσουν την ιδανική υφή και, όταν τα παραλαμβάνουμε, είναι μαλακά σαν βούτυρο”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα