Τρώτε αβοκάντο;

Το αβοκάντο είναι ένα πολύ θρεπτικό και υγιεινό φρούτο. Στα οφέλη από την κατανάλωσή του ήρθε να προστεθεί και ένα νέο, που αφορά όμως αποκλειστικά τον γυναικείο πληθυσμό, σύμφωνα με έρευνα του University of Illinois at Urbana- Champaign που δημοσιεύθηκε στο «Journal of Nutrition». Τι μπορεί να κάνει το αβοκάντο για τις γυναίκες;

Να μειώσει το σπλαχνικό τους λίπος. «Στην κοιλιακή χώρα, το λίπος χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: αυτό που συγκεντρώνεται ακριβώς κάτω από το δέρμα, το οποίο ονομάζεται υποδόριο, και εκείνο που συγκεντρώνεται βαθύτερα, γύρω από τα εσωτερικά όργανα, που είναι γνωστό ως σπλαχνικό. Οσοι έχουν μεγαλύτερη αναλογία αυτού του σπλαχνικού λίπους έχουν συνήθως υψηλότερο ρίσκο ανάπτυξης διαβήτη», διευκρινίζει ο καθηγητής Naiman Khan, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης. Σε αυτή συμμετείχαν 105 υπέρβαροι και παχύσαρκοι ενήλικες για 12 εβδομάδες, τρώγοντας ένα ελεγχόμενο γεύμα την ημέρα.

Οι γυναίκες στων οποίων το γεύμα περιλαμβανόταν καθημερινά ένα αβοκάντο εμφάνισαν μείωση του σπλαχνικού λίπους και της αναλογίας του σε σχέση με το υποδόριο, υποδεικνύοντας μετατόπισή του μακριά από τα εσωτερικά όργανα. Στους άντρες συμμετέχοντες, ωστόσο, δεν παρατηρήθηκε ανάλογη αλλαγή.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα