Η designer Barbara Gollackner δημιουργεί σκεύη σερβιρίσματος από απορρίμματα τροφίμων

Η δημιουργία προϊόντων με κριτήριο τη βιωσιμότητα δεν είναι μόδα, αλλά πραγματική ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος. Διαβάζοντας πως «στην Ευρώπη πετιούνται ετησίως 90 εκατ. τόνοι φαγητού και την ίδια στιγμή δημιουργούνται απορρίμματα 30 εκατ. τόνων από σκεύη μίας χρήσης», η Αυστριακή designer Barbara Gollackner αποφάσισε να συνεργαστεί με τον chef Martin Kilga για τη δημιουργία μίας σειράς σκευών σερβιρίσματος φτιαγμένων από απορρίμματα τροφίμων.

Την παρουσίασε στη φετινή Vienna Design Week και το όνομα αυτής: «Wasteware» (παιχνίδι με τις λέξεις waste και tableware). Αφού συγκέντρωσαν υπολείμματα τροφίμων, όπως δέρμα χοίρου ή ξεραμένο ψωμί, τα μαγείρεψαν ή τα άφησαν να ξεραθούν (ανάλογα με το τρόφιμο), και μετά τα πολτοποίησαν, φτιάχνοντας μία πάστα με συνδετικό συστατικό το μυκήλιο.

Έπειτα έβαλαν αυτή την πάστα στον 3D-printer, ο οποίος με τη σειρά του προχώρησε στην τρισδιάστατη εκτύπωση της μινιμαλιστικής σειράς τους από μπεζ μπολ, μελιτζανί κουταλάκια και πράσινα φλιτζάνια τσαγιού. Σημειώνουμε, ωστόσο, ότι η ομάδα ακόμα πειραματίζεται προκειμένου να επιτύχει την ιδανική σύσταση του μείγματος που χρησιμοποιείται για την εκτύπωση.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο real taste & style

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα