27η Μαρτίου: Η ώρα της Γης 2021
IG @connect2earth_

Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 στις 20:30 (ώρα Ελλάδας) ο πλανήτης θα «σβήσει» τα φώτα για μια ώρα. Για 15η συνεχή χρονιά, εκατομμύρια πολίτες, επιχειρήσεις, φορείς και μνημεία σε ολόκληρο τον κόσμο θα σβήσουν συμβολικά το φωτισμό τους, ως ένδειξη υποστήριξης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. 

Η συγκεκριμένη δράση διοργανώνεται από τη WWF, σε ετήσια βάση, στα τέλη Μαρτίου και έχει ευαισθητοποιήσει τεράστιο αριθμό ανθρώπων, ενώ οι υποστηρικτές της αυξάνονται συνεχώς. Η ώρα της Γης ξεκίνησε το 2007 στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας και έκτοτε ο θεσμός έχει επεκταθεί σε 187 χώρες και σε παραπάνω από 7.000 πόλεις.

Η Ώρα της Γης, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες συμμετοχικές εκστρατείες για το περιβάλλον γίνεται και φέτος η αφορμή να αναλογιστούμε τις ατομικές και συλλογικές μας ευθύνες απέναντι στο περιβάλλον και να κινητοποιηθούμε υπέρ ενός βιωσιμότερου αύριο.

Σήμερα, το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση «Ζωντανός Πλανήτης 2020» της WWF, σε λιγότερο από 50 χρόνια οι πληθυσμοί άγριας ζωής παγκοσμίως έχουν συρρικνωθεί 2/3 κατά μέσο όρο σε μέγεθος!

Το 2021, λοιπόν, είναι  η χρονιά να αλλάξουμε τρόπο ζωής και σκέψης κάνοντας μια νέα αρχή που θα ωφελήσει πρωτίστως εμάς τους ίδιους. Ας μην ξεχνάμε ότι η υγεία και η ποιότητα της ζωής μας είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την υγεία του πλανήτη μας.  

Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει επιβάλλει η πανδημία, ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί σε ψηφιακό περιβάλλον, μέσω των καναλιών της WWFΕλλάς.

“Μία μεγάλη μουσική εορτή θα ξεκινήσει στις 20:30 με τη βοήθεια γνωστών καλλιτεχνών. Οι Onirama, οι Picos Apicos, η Μαρία Παπαγεωργίου & η Αγγελική Τουμπανάκη θα ενώσουν τις μουσικές τους ώστε το μήνυμα για μια αρχή να φθάσει όσο πιο μακριά γίνεται.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WWF Greece (@wwfgreece)

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα