Ζωζώ Σαπουντζάκη: Νύφη στον πρώτο της γάμο που κράτησε μόνο τρεις μήνες – Σπάνια φωτογραφία από το 1951
Ζωζώ Σαπουντζάκη
Credit: Zwzw Sampoutzaki/Instagram

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη έχει αφήσει το στίγμα της στον χώρο του θεάματος. Άλλωστε, δεν χαρακτηρίστηκε τυχαία ως “η βασίλισσα της νύχτας”. Λαμπερή ακόμη και στα 90 της χρόνια και με πάθος για ζωή.

Ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία μόλις επτά ετών. Η μεγάλη ντίβα του θεάτρου την πρότεινε σε θιασάρχη της εποχής. Έναν χρόνο αργότερα με την αδερφή της Βάσω, εντυπωσιάζουν με το ταλέντο τους σε οπερέτες της εποχής ως τα “Σαπουντζάκια”. Στη συνέχεια η Ζωζώ Σαπουντζάκη ακολούθησε σόλο καριέρα στον χώρο του θεάματος.

Άφησε τη Θεσσαλονίκη και κατέβηκε στην Αθήνα. Οι εμφανίσεις της στο κοσμικό κέντρο “Κομπαρσίτα” άφησαν εποχή με τους μεγιστάνες Νιάρχο και Ωνάση να είναι μεταξύ των μεγαλύτερων θαυμαστών της.

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη παντρεύτηκε δύο φορές. Την πρώτη τον γιατρό Γιώργο Χατζηπαρασκευά το 1951 σε ηλικία 18 ετών. Ο γάμος τους κράτησε μόνο τρεις μήνες. Τη δεύτερη τον δικηγόρο Ανδρέα Πολίτη το 1973. Έζησαν μαζί 23 χρόνια οικογενειακής ευτυχίας μέχρι τον χαμό του.

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης είχε δημοσιεύει στο παρελθόν μια φωτογραφία της Ζωζώς Σαπουντζάκη από το 1951. Φορά το νυφικό της από τον πρώτο της γάμο.

Δείτε τη φωτογραφία

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα