Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία από το 1972 στην οποία η Ζωή Λάσκαρη ποζάρει με τους Βίκυ Βανίτα και Λευτέρη Βουρνά σε ξέγνοιαστες στιγμές. Οι τρεις ηθοποιοί έπαιζαν εκείνη την εποχή στο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη “Εραστές του ονείρου”, με τη συμμετοχή και του Τόλη Βοσκόπουλου.
Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:
“Το καλοκαίρι του 1972 βρίσκει τη Ζωή Λάσκαρη και τον Τόλη Βοσκόπουλο να διαμένουν στη Γλυφάδα, μέσα στην πιο φωτεινή περίοδο του έρωτά τους και να κλέβουν μικρές ανάσες ξεγνοιασιάς από τις υποχρεώσεις του θεάτρου. Οι μέρες κυλούν ανάμεσα σε φίλους και αγαπημένους συναδέλφους, εκεί όπου η λάμψη συναντά την απλότητα της καθημερινής στιγμής. Ανάμεσά τους και οι ηθοποιοί Βίκυ Βανίτα και Λευτέρης Βουρνάς, οι οποίοι σε μία από αυτές τις συναντήσεις απαθανατίζονται μαζί με τη Ζωή από τον φακό της Ευσταθίας Ναυπλιώτου για το περιοδικό «Φαντάζιο».
Την ίδια περίοδο, οι τρεις τους συμπράττουν θεατρικά με τη συμμετοχή και του Τόλη Βοσκόπουλου, στο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη «Εραστές του ονείρου», το οποίο κάνει πρεμιέρα τον Μάιο στο θέατρο Βέμπο. Πλάι τους εμφανίζονται οι Ίλια Λιβυκού, Νίκος Δαδινόπουλος, Δήμητρα Νομικού και Γκάρυ Βοσκοπούλου (αδερφή του Τόλη). Το θέατρο γεμίζει ασφυκτικά κάθε βράδυ, με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές και να παρασύρεται από τη σκηνική τους χημεία, χειροκροτώντας με ενθουσιασμό το λαμπερό ζευγάρι και τις μεγάλες επιτυχίες του «Πρίγκηπα» του λαϊκού τραγουδιού, που εκείνη την εποχή ζει στιγμές απόλυτης λατρείας.
Ο θυελλώδης έρωτας Λάσκαρη – Βοσκόπουλου και ο χωρισμός
Η ιστορία του Τόλη και της Ζωής είχε αρχίσει δύο χρόνια νωρίτερα, το καλοκαίρι του 1970, πάνω στη σκηνή του θεάτρου Μπουρνέλλη, στο μιούζικαλ «Μαριχουάνα Στοπ» του Δαλιανίδη, την πρώτη εμφάνιση της ηθοποιού σε αθηναϊκό θέατρο, μετά το θεατρικό της ξεκίνημά στην Κύπρο το 1966. Για τα επόμενα τρία χρόνια θα ζήσουν έναν έρωτα έντονο, σχεδόν θρυλικό, που απασχολεί αδιάκοπα τον Τύπο και γίνεται σημείο αναφοράς για την καλλιτεχνική ζωή της εποχής.
Το 1973 η Ζωή θα ανακοινώσει την απόφασή της να χωρίσουν, μια εξέλιξη που θα τον καταρακώσει βαθιά και θα τον οδηγήσει σε μια περίοδο εσωτερικής δοκιμασίας, βιώνοντας τον αποχωρισμό με ένταση και σιωπή. Σταδιακά, θα βρει τη δύναμη να σταθεί ξανά στα πόδια του, να προχωρήσει μπροστά και να συνεχίσει με την ίδια αφοσίωση τόσο την προσωπική του πορεία όσο και την καλλιτεχνική του διαδρομή. Δύο ξεχωριστές και ισχυρές παρουσίες της σκηνής και του τραγουδιού, που ενώθηκαν με πάθος και άφησαν πίσω τους μια ιστορία που εξακολουθεί να συγκινεί μέχρι σήμερα”.