Ξένια Καλογεροπούλου: Το εκπληκτικό gros plan από την ταινία “Les Chiens dans la Nuit” του 1965

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ένα εκπληκτικό gros plan της Ξένιας Καλογεροπούλου από την εμφάνισή της στην ταινία “Les Chiens dans la Nuit” του 1965.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Η Ξένια Καλογεροπούλου σε ένα εκπληκτικό γκρο πλαν από την εμφάνισή της στην γαλλική ταινία του Willy Rozier “Les Chiens dans la Nuit” όπου και πρωταγωνιστεί και αποτελεί την τρίτη συμμετοχή της στον διεθνή κιν/φο καθώς είχαν προηγηθεί οι ταινίες “Happened in Athens” του Μάρτον σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι το 1962 και ένα χρόνο αργότερα το “Casablan” του Frisch σε μουσική Κώστα Καπνίση.

Το “Les Chiens dans la Nuit” αποτελεί σεναριακή διασκευή του γνωστού μυθιστορήματος του Θράσου Καστανάκη “Χατζημανουήλ” και προβάλλεται το 1966 στις ελληνικές αίθουσες με τον τίτλο “Τα σκυλιά της νύχτας” και με συμπρωταγωνιστές τους Γάλλους ηθοποιούς Georges Riviere, Jean Sobieski, Jenny Astruk, Claude Cerval, καθώς και τους Δέσπω Διαμαντίδου, Ζέτα Αποστόλου και Δήμο Σταρένιο.

Η ταινία χαρακτηρίζεται ως τολμηρό για την εποχή δράμα και δεν κάνει την αναμενόμενη εισπρακτική επιτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ενώ στο πέρασμα του χρόνου χάθηκε η κόπια και δεν προβλήθηκε ποτέ ξανά.

Την ίδια περίοδο η αγαπημένη ηθοποιός προσφέρει συγκινητικές θεατρικές στιγμές στο κοινό με την ερμηνεία της στο αριστούργημα του Τσέχωφ “Ο γλάρος” που ανεβάζει στο θέατρο “Ακάδημος” με συμπρωταγωνιστή τον τότε σύζυγό της και σημαντικό Γιάννη Φέρτη. Το καλλιτεχνικό ζευγάρι από το 1965 και για τα επόμενα δέκα χρόνια καθώς μετά θα τραβήξουν διαφορετικούς δρόμους, ιδρύει δικό του θίασο ανεβάζοντας με μεγάλη επιτυχία αξιόλογες και προσεγμένες παραστάσεις του διεθνούς δραματολογίου και με τεράστια ανταπόκριση από το κοινό. Ανάμεσα στα έργα, “Ο Δάσκαλος” του Μπρεχτ, “Βρυκόλακες” του Ίψεν, “Ο σοβαρός κύριος Ερνέστος” του Όσκαρ Ουάιλντ και “Ο Επιθεωρητής” του Γκόγκολ.

Η Ξένια Καλογεροπούλου αποτελεί μέχρι και σήμερα από τις πιο γλυκές και σπουδαίες θεατρικές φυσιογνωμίες με πολυεπίπεδη καλλιτεχνική διαδρομή που πορεύεται τα μονοπάτια της τέχνης με γνώμονα το ήθος, την σπάνια ευγένεια και τον σεβασμό προς το κοινό και τους συναδέλφους της.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα