Σωτήρης Μουστάκας: Αγνώριστος στην πρώτη του εμφάνιση στην Επίδαυρο – Σπάνια φωτογραφία
Σωτήρης Μουστάκας

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία από την πρώτη εμφάνιση του Σωτήρη Μουστάκα στην Επίδαυρο το 1996.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Ο Σωτήρης Μουστάκας στην πρώτη θεατρική του εμφάνιση στην Επίδαυρο όπου αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς για την ερμηνεία του στην κωμωδία του Αριστοφάνη “Θεσμοφοριάζουσες” που ανεβαίνει για πρώτη φορά στις 28 Ιουνίου του 1996 από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’ στην Λευκωσία και στις 2 και 3 Αυγούστου στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, μουσική Μάριου Τόκα και την συμμετοχή ενός καστ εκλεκτών ηθοποιών. Στο έργο υποδύεται με τον δικό του μοναδικό τρόπο τον παρείσακτο των Θεσμοφορίων Μνησίλoχο, ο οποίος ντύνεται με γυναικεία ρούχα προσπαθώντας χωρίς επιτυχία να υπερασπιστεί τον Ευριπίδη, στις γυναίκες που έχουν εξαγριωθεί γιατί τις παρουσιάζει με δυσφημιστικό τρόπο στα έργα του.

Δύο χρόνια αργότερα, στις 17 και 18 Ιουλίου εμφανίζεται και πάλι σε αυτό τον χώρο δίνοντας ένα ακόμη ρεσιτάλ ερμηνείας ερμηνεύοντας τον “Τρυγαίο” στην “Ειρήνη” του Αριστοφάνη με πρώτη παράσταση στην Κύπρο στις 3 Ιουλίου του ίδιου έτους. Όπως θα αναφέρει ο ίδιος, ο συγκεκριμένος συγγραφέας τον γοήτευε απίστευτα από τα πρώτα χρόνια των σπουδών του και τον είχε μελετήσει με κάθε λεπτομέρεια, επιθυμώντας κάποια στιγμή να ερμηνεύσει τους ήρωες του.

Στην πρώτη του εμφάνιση στον ιερό χώρο αισθάνθηκε απέραντη χαρά και αγαλλίαση αλλά και την αγωνία αν το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα αρέσει και περάσει στο κοινό καθώς μέσα από την αγάπη του για την κωμωδία έβρισκε πάντα ηδονή και ευχαρίστηση να κάνει το κοινό να γελάει και να μένει ενθουσιασμένο μέχρι το τέλος της παράστασης. Μια μεγάλη καλλιτεχνική φυσιογνωμία και ένας ηθοποιός – χαμαιλέων που δεν δίσταζε να τσαλακώνει την εικόνα του και να μετουσιώνεται από μια κωμική σε μια τραγική φιγούρα συνδυάζοντας με απόλυτη μαεστρία το κωμικό με το δραματικό στοιχείο.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα