Search
Close this search box.
Πριγκίπισσα Diana: Ο λόγος που το Μπάκιγχαμ έθαψε τις φωτογραφίες με τον David Bowie για 40 χρόνια
H πριγκίπισσα Diana χαιρετά στις 24 Νοεμβρίου μετά την επιστροφή της από την περιήγησή της στις όχθες του Ρίο ντε λα Πλάτα στο Μπουένος Άιρες
H πριγκίπισσα Diana χαιρετά στις 24 Νοεμβρίου μετά την επιστροφή της από την περιήγησή της στις όχθες του Ρίο ντε λα Πλάτα στο Μπουένος Άιρες / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Alejandro PAGNI/dsl

Στη δημοσιότητα ήρθαν ανέκδοτες φωτογραφίες της πριγκίπισσας Diana με τον θρυλικό David Bowie σχεδόν 40 χρόνια μετά τη λήψη τους.

Η φωτογραφία της χαμογελαστής Diana δίπλα σε έναν εξίσου ενθουσιασμένο Bowie τραβήχτηκε από τον φωτογράφο Denis O’Regan στα παρασκήνια της συναυλίας του σταρ στο Γουέμπλεϊ το 1987 και για δεκαετίες παρέμενε στα σκοτάδια.

Μιλώντας στη MailOnline, ο Denis αποκάλυψε πως ήταν ο θρυλικός μουσικός παραγωγός Harvey Goldsmith που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να στηθεί η φωτογραφία ανάμεσα στον θρυλικό καλλιτέχνη και την τότε πριγκίπισσα της Ουαλίας.

«Δούλευα με τον David στη συναυλία του Glass Spider το 1987. Ήμουν με τον πατέρα και τον αδερφό μου και τους βοηθούσα να βρουν καλό σημείο στο κοινό. Όταν γύρισα πίσω στον David, μου είπαν ότι η Diana ερχόταν», είπε ο Denis.

«Η Diana έφτασε με τον Harvey Goldsmith και τον ρώτησα αν μπορώ να τραβήξω φωτογραφία της Diana με τον David μαζί. Μου απάντησε: Ρώτησέ τη.»

Η 25χρονη τότε πριγκίπισσα ρώτησε ντροπαλά αν ο Bowie θα ήθελε καν να φωτογραφηθεί μαζί της, με τον Denis να της απαντά: «Νομίζω πως θα ήθελε.»

Την επόμενη μέρα από τη λήψη των αυθόρμητων φωτογραφιών, ο Denis έλαβε ένα «ευγενικό αίτημα» από τα Ανάκτορα να μην δημοσιευθούν αυτές.

Ωστόσο, ο λόγος που τα στιγμιότυπα έμειναν θαμμένα για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες δεν ήταν το ποιοι εμφανίζονταν στις φωτογραφίες, αλλά το ποιος ήταν εκτός κάδρου! Η Diana βρισκόταν στη συναυλία με τον ταγματάρχη του στρατού James Hewitt, με τον οποίο διατηρούσε σχέση από το 1986 έως το 1991.

Οι φήμες για τον δεσμό τους ήταν έντονες στον Τύπο εκείνη την περίοδο, αλλά δεν υπήρχε καμία φωτογραφική απόδειξη. Ο Denis δήλωσε πως ο James «κρατούσε αποστάσεις» από τους φωτογράφους για να αποφύγει να φωτογραφηθεί μαζί με την Diana. Δεν έχει μετανιώσει που δεν τράβηξε τη φωτογραφία που θα μπορούσε να ήταν μία από τις πιο διάσημες της Diana.

«Κανείς δεν ήξερε ποιος ήταν, οπότε δεν είχα λόγο να τον φωτογραφίσω — και οι φήμες δεν είχαν βγει ακόμη στο φως.»

Το βράδυ στο Γουέμπλεϊ αναφέρεται και στη βιογραφία-βόμβα του Andrew Morton, Diana: Her True Story. Σύμφωνα με τον Morton, η Diana συνοδευόταν από τους φίλους της David Waterhouse και David Linley.

Η ίδια η Diana είχε δηλώσει στον Morton: «Φόρεσα δερμάτινο παντελόνι, που νόμιζα πως ήταν η σωστή επιλογή, εντελώς ξεχνώντας ότι ήμουν η μελλοντική βασίλισσα — και οι μελλοντικές βασίλισσες δεν φοράνε τέτοια δερμάτινα δημόσια. Νόμιζα πως ήμουν τρομερά “μοντέρνα”. Ήμουν τρομερά ευχαριστημένη που φερόμουν στην ηλικία μου».

Ο Andrew Morton αναφέρει ότι η Diana «δέχτηκε παρατήρηση» για την επιλογή του παντελονιού της.

«Για άλλη μια φορά προσπαθούσε να συμπεριφερθεί όπως η Fergie (τότε Δούκισσα του Γιορκ), αλλά οι αυλικοί στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θεώρησαν ότι το ντύσιμό της δεν ήταν κατάλληλο για μια μελλοντική βασίλισσα», έγραψε ο Morton.

Μία από τις φωτογραφίες του Denis με τον Bowie και την Diana περιλαμβάνεται στο επερχόμενο φωτογραφικό του λεύκωμα, «David Bowie by Denis».

Μέσα στο βιβλίο, ο Denis αφηγείται την εμπειρία του φωτογραφίζοντας τον τραγουδιστή του Ashes to Ashes από το 1974 έως το 1994. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του, ο Denis έχει φωτογραφίσει επίσης τους Freddie Mercury, Mick Jagger, Keith Richards και Bob Marley.

Η Diana και ο Bowie είχαν συναντηθεί και στο παρελθόν, το 1985, κατά τη διάρκεια της φιλανθρωπικής συναυλίας Live Aid, επίσης στο Γουέμπλεϊ.

Συναντήθηκαν ξανά στο ίδιο στάδιο το 1993, όταν ο Bowie διοργάνωσε το Concert of Hope, μια φιλανθρωπική συναυλία που οργανώθηκε εν μέρει από την πριγκίπισσα της Ουαλίας για την ευαισθητοποίηση και συγκέντρωση χρημάτων για το AIDS.

Η Diana διατηρούσε δεσμό με τον James Hewitt για πέντε χρόνια, από το 1986 έως το 1991, τον οποίο παραδέχθηκε δημόσια στη συνέντευξή της στο BBC Panorama το 1995. Είχε παντρευτεί τον τότε πρίγκιπα Κάρολο το 1981, χωρίσανε το 1992 και το διαζύγιο εκδόθηκε το 1996.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα