Ντίνος Ηλιόπουλος-Κώστας Χατζηχρήστος: Οι δύο μεγάλοι κωμικοί όπως δεν τους έχετε ξαναδεί – Σπάνιο κλικ
Ηλιόπουλος Χατζηχρήστος
Credit: Finis Film

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία, στην οποία ο Ντίνος Ηλιόπουλος και ο Κώστας Χατζηχρήστος ποζάρουν στο κατάστρωμα του υπερωκεάνιου “Ολυμπία” το 1960. Οι δύο μεγάλοι κωμικοί είναι ντυμένοι με τα ρούχα του πληρώματος.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος με τον Κώστα Χατζηχρήστο σε μια υπέροχη φωτογράφιση το 1960 στο κατάστρωμα του υπερωκεάνιου “Ολυμπία” ντυμένοι με τα ρούχα του πληρώματος. Το συγκεκριμένο πλοίο ναυπηγήθηκε το 1953 στην Γλασκώβη για λογαριασμό της Greek Line ειδικά για την γραμμή Πειραιάς -Νέα Υόρκη αποτελώντας για την εποχή του “σταθμό” στην ιστορία της ναυπηγικής και μια ελληνική δημιουργία με ελληνική διακόσμηση και ελληνική ψυχή.

Στο κατάστρωμα του θα ταξιδέψουν χιλιάδες Έλληνες μετανάστες τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 φεύγοντας με την θλίψη του αποχωρισμού από την πατρίδα τους, γεμάτοι όμως με όνειρα και ελπίδες για μια καλύτερη ζωή. Εκεί θα γίνουν και τα γυρίσματα για τις ελληνικές κωμωδίες “Ένα καράβι Παπαδόπουλοι” (1966) σε σενάριο Νίκου Τσιφόρου και “Το πλοίο της χαράς” (1967) σε σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου.

Την χρονιά της φωτογράφισης οι δύο μεγάλοι κωμικοί συνεργάζονται στον κιν/φο σε μια από τις πιο αγαπημένες και κλασικές ταινίες του Αλέκου Σακελλάριου και της Φίνος Φιλμ με τίτλο “Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες” που αποτελεί την πρώτη συνεργασία του Ντίνου και του Μίμη Πλέσσα με τον Φίνο και είχε ανέβει για πρώτη φορά την περίοδο 1953-54 στο θέατρο Κοτοπούλη από τον θίασο Ηλιόπουλου -Αβδή. Ιδιαίτερα χαρακτηριστική η σκηνή όπου βρίσκονται και οι δύο κυνηγημένοι από έναν υποτιθέμενο φονιά στο μπαλκόνι του τρίτου ορόφου ενός κτιρίου στην οδό Μπουμπουλίνας δίπλα στο Πολυτεχνείο και πηδάνε στο κενό όπου βέβαια υπάρχει ένας μουσαμάς που χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες για την διάσωση εγκλωβισμένων. Η συγκεκριμένη σκηνή γυρίστηκε μόνο μια φορά χωρίς επανάληψη και χωρίς κασκαντέρ ενώ είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει το επικίνδυνο αυτό γύρισμα.

Το επιτελείο της Φίνος Φιλμ προόριζε αρχικά τον ρόλο του Στέλιου Κοντογιώργη για τον Δημήτρη Χορν και μετά την άρνηση του την αποδέχτηκε ο Ντίνος Ηλιόπουλος ο οποίος μαζί με τον αγαπημένο “Θύμιο” του ελληνικού σινεμά Κώστα Χατζηχρήστο απογείωσαν την ταινία δίνοντας ένα πραγματικό ρεσιτάλ ηθοποιίας συνδυασμένο με απίστευτες ατάκες και ασύλληπτους αυτοσχεδιασμούς.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα