Ο Νίκος Σεργιανόπουλος υπήρξε ο απόλυτος ζεν πρεμιέ της ελληνικής τηλεόρασης. Η άγρια δολοφονία του το καλοκαίρι του 2008 συγκλόνισε το πανελλήνιο και απασχόλησε τα ΜΜΕ και τα social media για πολλά χρόνια.
Ο Νίκος Σεργιανόπουλος γεννήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 1952 στη Δράμα, όπου και μεγάλωσε. Από μικρός έκανε όνειρα για να γίνει ηθοποιός, παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειάς του.
Φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΒΘΕ) και υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Πειραματικής Σκηνής Τέχνης. Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα. Το 1986 έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο στην ταινία του Τάσου Ψαρά «Καραβάν Σαράι», που ήταν και η μοναδική συμμετοχή του στη μεγάλη οθόνη.
Την ίδια χρονιά πρωτόπαιξε και στην τηλεόραση, στη σειρά του Κώστα Αριστόπουλου «Η τελευταία Ιθάκη». Η έλευση της ιδιωτικής τηλεόρασης ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του. Το 1992 έγινε γνωστός μέσα από την υπερπαραγωγή του MEGA «Άφρικα», που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Κένυα.
Το 1997 ήρθε ο ρόλος που τον σημάδεψε. Οι σειρά «Δύο Ξένοι», που προβλήθηκε από το Mega τη διετία 1997-1999. Ο Αλέξανδρος Ρήγας έγραψε πάνω του έναν από τους πιο άρτιους ρόλους που έχουν γραφτεί στην ελληνική τηλεόραση, προκαλώντας τον να υποδυθεί έναν ιδιόρρυθμο καθηγητή θεάτρου.
Στη συνέχεια έλαβε μέρος σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές («Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή» – για ένα επεισόδιο-, «Alma Libre», «Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαίμη», «Επαφή».), αλλά για τους τηλεθεατές παρέμενε ο καθηγητής Μαρκοράς.
Η «Εξαφάνιση», που προβλήθηκε από τον ALPHA, ήταν η τελευταία του τηλεοπτική δουλειά.
Από τη σελίδα ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ !!! στο Facebook αλιεύσαμε μια σπάνια φωτογραφία, στην οποία ο Νίκος Σεργιανόπουλος ήταν αγνώριστος με μουστάκι και πυκνό μαύρο μαλλί στα νεανικά του χρόνια όταν σπούδαζε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στα μέσα της δεκαετίας του ’70.
Δείτε τη φωτογραφία